FOOD : Supersnelle kaneelcakejes

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door Ingeborg Deleye
  • 10 mins
  • 1 person
  • Beginner
FOOD : Supersnelle kaneelcakejes

We houden van kaneel, van vanille én van snel (een eufemisme voor lui, dus) koken met de microgolf. Deze kaneelcakejes hebben het werkelijk allemaal. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 el appelmoes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el karnemelk
  • 1/4 tl vanille extract
  • 45 gram bloem + 1 el
  • 2 1/2 el licht bruine basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 snufje nootmuskaat (optioneel)
  • 1/4 tl bakpoeder
  • klein snufje zout
  • 1 el roomkaas
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl melk

Bereiding

kaneel

 

 

 

  1. Maak het glazuur door de roomkaas, poedersuiker en melk met een vork te mengen totdat het een glad mengsel is. Meng de rest van de ingrediënten in een mok (of kom) en meng het goed met een vork of garde zodat je een mooi mengsel krijgt. Zet de mok met het mengsel in de magnetron op de hoogste stand voor 1 minuut en kijk vervolgens of het gaar is door er een sateprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is de “roll” klaar, zo niet zet het dan nog 15 seconden in de magnetron en controleer weer.
  2. Serveer het warm met de roomkaas-glazuur en laat je verrassen. Smakelijk!

Bron: een recept van Cooking Classy

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be