We love: heerlijke frikansushi voor vleesliefhebbers

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door Jolien
  • 20 mins
  • 6-8 personen
  • Medium
We love: heerlijke frikansushi voor vleesliefhebbers

Fastfood en sushilovers opgelet: deze foodtrend laat jullie ongetwijfeld watertanden! 'The best of both worlds', zo zou je de nieuwste foodtrend kunnen omschrijven: frikansushi. Euhm, wat? Eigenlijk verraadt de naam het al een beetje... Je brengt een curryworst (bij onze noorderburen ook wel frikandel genoemd) en sushi rol samen tot één, overheerlijk geheel. De afwerking gebeurt met een toefje curry en wij strooien er ook nog wat Bicky ajuintjes overheen, hea-ven! Ideaal voor iedereen die niet houdt van rouwe vis, maar ook niet wil uitgesloten worden op een sushidate met vriend(inn)en. Sta je al te popelen om zelf aan de slag te gaan?

Ingrediënten

  • Sushirijst
  • Sushivellen
  • Curry ketchup
  • Curryworsten
  • (Bicky ajuintjes)

Bereiding

 

 

  1. Kook de rijst en laat afkoelen.
  2. Bak de curryworsten in het frietvet en laat ze eveneens afkoelen.
  3. Eens alles is afgekoeld, snij je de curryworst in kleine stukjes en meng je ze met een beetje curry ketchup.
  4. Neem een sushivel, leg er eerst wat rijst en erna de curryworststukjes op.
  5. Rollen maar en klaar! Smakelijk!

frikansushi_sushi_food_eten

Pssst, lees ook: We want: de sushiburger

Bewaren

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be