Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 7 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsA.PC. gaat in zee met Nike, Simone Rocha met J Brand. Grote verandering bij Marc Jacobs en Miley Cyrus gaat helemaal uit de kleren. 

Simone Rocha doet het met J Brand. De ontwerpster ontwikkelde een capsulecollectie voor het denim label en stapt daarmee in de voetsporen van onder andere Proenza Schouler en Christopher Kane. De eerste beelden ervan worden deze zomer bekendgemaakt, beide labels beloven alvast een sterke cocktail van traditionele jeans looks en Rocha’s hedendaagse, romantische visie.

Ook APC en Nike gingen samen in zee. De klassieke Blazer sneaker van het sportlabel, in 1973 uitgebracht, kreeg een tweede leven als A.P.C. nummertje. Sinds gisteren verkrijgbaar in A.P.C. winkels (Darwinstraat 61, 1050 Elsene) aan 115€ voor vrouwen en 125€ voor mannen.

Miley Cyrus is uit de kleren gegaan, helemaal deze keer. Geen pietluttig stukje stof meer om het lijf van het voormalig tieneridool te bedekken: Cyrus is een volwassen ster en daar laten haar shoots voor zowel Vogue Duitsland als W Magazine geen twijfel meer over bestaan.  De zangeres poseerde poedelnaakt voor de lenzen van Mario Testino, Mert Alas en Marcus Piggott en deelde gisteren het resultaat ervan op haar Instagram account. Goed voor grote ontsteltenis bij heel wat fans.

Verandering bij Marc Jacobs. De ontwerper is van plan zijn lijn Marc by Marc Jacobs een nieuwe naam te geven. Hoe die zal klinken, wil hij voorlopig niet kwijt. Wel liet hij bij Vogue UK optekenen de huidige naam –ironisch genoeg de zijne- altijd te hebben gehaat. De lijn ligt momenteel in de artistieke handen van Katie Hillier en Luella Bartley, opdat Jacobs zelf zich op zijn belangrijkste lijn, Marc Jacobs, zou kunnen concentreren.