Pottenbakker ontwerpt zomerse make-upcollectie voor Clinique

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Pottenbakker ontwerpt zomerse make-upcollectie voor Clinique

Wat als...een kleurrijke pottenbakker een make-upcollectie ontwerpt?

Pottenbakker ontwerpt zomerse make-upcollectie voor Clinique - 1
Jonathan Adler

De prijs voor meest zomerse make-upcollectie van het seizoen gaat ongetwijfeld naar Jonathan Adler en Clinique. Het Amerikaanse cosmeticamerk gaf de pottenbakkende en ontwerpende auteur carte blanche en dat resulteerde in een vrolijke en vooral make-upcollectie. Maar wie is deze man met meerdere slashes op zijn visitekaartje?

Pottenbakker ontwerpt zomerse make-upcollectie voor Clinique - 3

De Amerikaan is van vele markten thuis. Hij maakt keramiek, schrijft populaire boeken over interieur en staat twintig jaar nadat zijn eerste keramiekcollectie bij het Amerikaanse luxe warenhuis Barneys de deur uitvloog, aan het hoofd van wel dertig interieurwinkels. Benieuwd wat een creatieve geest als de zijne met een make-up zou aanvangen, vroeg Clinique Adler om een capsulecollectie te ontwerpen.

Pottenbakker ontwerpt zomerse make-upcollectie voor Clinique - 5

Het resultaat is kleurrijk, chique en glamoureus en helemaal geïnspireerd op Adlers favoriete badplaatsen Palm Beach, Capri en Santorini. "Ik wilde een felle, opvallende en frisse collectie waarmee vrouwen zich glamoureuzer kunnen voelen." Zowel de oogschaduw als de blush zijn gegraveerd met het typische Adler symbool en ook de verpakking van de lipstick is uniek. "Alle lippenstiften zien er hetzelfde uit, daarom koos ik ervoor om elke stick een koepeltje in een bijzonder materiaal te geven." Kleur loopt als een rode draad doorheen de collectie, van de felle oogschaduwkleurtjes tot de penselen met roze haartjes! "Het zijn stuk voor stuk kleine schatten die heel grote vreugde kunnen brengen. Ze is zeer chic, zeer klassiek, zeer Clinique. Ik hoop dat iedereen er evenveel van geniet om ze te gebruiken als ik ervan genoten heb om ze te creëren."

Pottenbakker ontwerpt zomerse make-upcollectie voor Clinique - 7

De samenwerking tussen Jonathan Adler en Clinique is nu verkrijgbaar in de parfumerie en via www.clinique.be