Deze wereldster zal Barbie vertolken in de live-action remake

Geüpdatet op 3 Mei 2019 door Isabelle Vander Heyde
Deze wereldster zal Barbie vertolken in de live-action remake

Yep, er komt een “echte” Barbie film aan!

De live action koorts, waarbij tekenfilms worden vertaald naar films met acteurs van vlees en bloed in de hoofdrol, woedt niet alleen bij Disney. De filmstudio is druk bezig haar meest iconische animatiefilms een real-life make-over te geven, maar ook Mattel, het moederbedrijf van Barbie, heeft de smaak te pakken. In samenwerking met Sony plant het een prent over ’s werelds meest bekende pop, maar castinggewijs kreeg het wat tegenslag te verduren.

Oorspronkelijk werd comédienne Amy Schumer in de rol van de blonde diva gecast, maar zij moest uiteindelijk verstek geven wegens overvolle agenda. Die leegte zou nu worden opgevuld door niemand minder dan Anne Hathaway. De Oscarwinnares zit naar verluidt in volle onderhandelingsfase met de studio en zou, indien een akkoord wordt bereikt, nog op tijd aan de opnames kunnen beginnen om de originele release datum, gepland voor juni 2018, te halen.

Deze wereldster zal Barbie vertolken in de live-action remake - 1

Waarover het plastic fantastic vertelsel zou gaan? Hathaway zal een pop spelen die uit Barbieland wordt geschopt omdat ze niet perfect genoeg is. Ze zoekt dan maar haar heil in de echte mensen wereld, met alle gevolgen vandien.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een actrice in de huid van een popje kruipt. In het grandioos geflopte Life-Size (één van de allerbeste slechte films aller tijden) deed Tyra Banks het reeds voor en ook Amy Adams werd beroemd dankzij haar rol van “gevallen” sprookjesprinses Giselle. De Barbie film belooft een feministischer insteek dan haar twee voorgangers, benieuwd wat dat straks oplevert -Anne Hathway lijkt ons alvast de perfecte kandidate om dat tot een goed einde te brengen! De film kadert alvast in de inspanningen van Mattel om haar succesproduct uit de irritant perfecte sfeer te halen waarvoor ze bekend staat. 

In afwachting daarvan, nog eventjes meekwelen met Amy Adams: