Dit wordt de nieuwe Lanvin designer

Gepubliceerd op 12 Juli 2017 door Isabelle Vander Heyde
Dit wordt de nieuwe Lanvin designer

Nieuwe aardverschuiving bij Lanvin: het modehuis werd de voorbije jaren opgeschrikt door dramatische veranderingen aan de top en krijgt ook dit seizoen weer met een machtswissel te maken.

Even samenvatten: in 2015 werd hoofddesigner Alber Elbaz na veertien jaar trouwe dienst de deur gewezen en dat zorgde voor heel wat ophef in modeland. De pers reageerde geschokt en de honderden petites mains van Lanvins vele ateliers legden het werk neer. De acties mochten echter niet baten en de Frans-Marokkaanse couture ontwerpster Bouchra Jarrar werd als nieuwe creatief directeur aangesteld. Zij legde in tegenstelling tot haar exuberante voorganger de nadruk op daywear en pakte vooral uit met haar uitstekende tailoring -denk perfect gesneden broeken, jasjes en pakken- en rijkelijke versiering aan de hand van veren, broderie en bont. Een formule die niet bleek aan te slaan: na amper twee seizoenen vertonen de verkoopcijfers een dalende trend en houdt ze het voor bekeken. Zelf haalt ze een onmogelijk hoge werkdruk aan als reden voor haar abrupte vertrek.

Dit wordt de nieuwe Lanvin designer - 1

Wie het roer overneemt? Olivier Lapidus, zoon van de bekende designer Ted Lapidus. De nieuwe Lanvin ontwerper verdiende zijn strepen als creatief directeur bij Balmain Homme en later in de ateliers van zijn vaders Maison Lapidus, waarna hij zich in een eigen couture avontuur stortte onder de naam Creation Olivier Lapidus. De man noemt zijn eigen label een “e-couture huis” en staat bekend om zijn moderne aanpak en audiovisuele strategieën. Insiders noemen hem het Franse antwoord op Michael Kors. Zijn missie wordt dan ook het aloude huis Lanvin een frisser millennial imago aan te meten, zijn debuutcollectie wordt nog deze herfst op de Parijse modeweek voorgesteld. 

Dit wordt de nieuwe Lanvin designer - 3