Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 3 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

Fashion newsNet voor aanvang van de modeweken, trekken twee grote namen zich terug. Kate Moss wordt styliste en Zalando brengt een prestigieuze capsulecollectie uit.

Modejournaliste Cathy Horyn verlaat The New York Times, het medium waarvoor ze de voorbije 15 jaar schreef. Horyn staat bekend om haar scherpzinnige, niet altijd even zachtmoedige, showverslagen en kreeg het in het verleden met meer dan één designer aan de stok. De reden achter haar plotse vertrek heeft echter niets met de modewereld te maken: ze trekt zich terug om meer tijd met haar partner, de 87-jarige Art Ortenberg, door te brengen. The New York Times verliest daarmee een prestigieuze pen, maar kan gelukkig nog op een andere grote naam rekenen: Suzy Menkes.

Ook Rachel Zoe geeft op de valreep verstek voor de aanstormende modeweken. De ster heeft haar geplande show in New York geannuleerd. Het is daarmee de eerste keer, sinds ze haar eigen label in 2011 oprichtte, dat ze de modeweken aan zich voorbij laat gaan. Zoe, die onlangs van haar tweede zoontje beviel, zou echter dringend toe zijn aan rust en haar rol als moeder voorrang geven.

Première voor Kate Moss, Vogue UK’s gloednieuwe fashion editor, die deze week haar eerste shoot voor het magazine onthult.  In het maartnummer stond ze eens niet voor de lens, maar verzorgde ze integendeel de styling van topmodel Daria Werbowy. De shoot, ‘Cause Célèbre’, is gebaseerd op rockers uit de jaren zeventig en werd op de gevoelige plaat vastgelegd door Mert Atlas en Marcus Piggott.

Zalando krijgt hulp van Eleonora Carisi. De Italiaanse blogster en designer ontwierp een capsulecollectie van 9 kledingstukken voor de webshop, allemaal opgetrokken uit dezelfde blauw/gele bloemenprint. Prijzen liggen tussen 130€ en 400€, vanaf maart in 14 landen verkrijgbaar via Zalando.be.