Trekken tegenpolen elkaar aan?

Geüpdatet op 31 Januari 2014 door Christin Ho
Trekken tegenpolen elkaar aan?

tegenpolen

Datingsite Twoo.com stelde een eeuwenoude cliché in vraag: Trekken tegenpolen elkaar aan? Uit de resultaten van 33 000 matches blijkt dat Belgen een voorkeur hebben voor mensen met dezelfde karaktereigenschappen. Maar qua uiterlijk vallen we op onze tegenpolen.

Dat het cliché klopt als een bus kunnen we dus voortaan in twijfel nemen. 77% gaat op zoek naar iemand die even spontaan of terughoudend is. Ook introverte of extraverte personen vallen voor een gelijke. Als je een echte romanticus bent, dan past een eigentijdse Eros het best bij jou.

Wanneer de uiterlijke kenmerken onder de loep genomen worden, heeft Twoo vastgesteld dat 83% van de Twoo-ers op zoek gaat naar een gebruiker met een andere lichaamsbouw, 74% van de leden valt op iemand met een andere oogkleur en 71% wil liefst een partner met een andere haarkleur.

Tenslotte ging Twoo na of kleinere mannen in trek zijn bij de vrouwelijke gebruikers. 1 op 5 vindt de lengte van de man niet doorslaggevend bij partnerkeuze. Maar 96% van de mannen daarentegen wil absoluut een kleinere vrouw daten.