Vollere modellen op de catwalk tijdens New York Fashion Week

Gepubliceerd op 30 Januari 2014 door Laure Vandendaele
Vollere modellen op de catwalk tijdens New York Fashion Week

plussize

Zien we binnenkort vollere modellen op de catwalk tijdens de modeweek van New York? IMG hoopt alvast van wel.

Begin volgende maand wordt in New York de aftrap van de modeweken gegeven. Honderden bijzonder slanke en piepjonge meisjes zullen er de nieuwe wintercollecties aan inkopers en internationale pers voorstellen. Zullen we dit seizoen tussen de angstaanjagend dunne creaturen ook enkele modellen met wat extra volume ter hoogte van borsten voorbij zien schrijden?
Modellenbureau IMG hoopt alvast dat de modehuizen ook meisjes zonder 'ideale maten' (lees: size zero) voor hun show zullen boeken. Om die kans te vergroten stuurt het bureau vijf van hun modellen met iets grotere maten naar de castings van grote modehuizen. En het bureau gaat nog verder. 'Leeftijd, huidskleur en gewicht zouden geen rol mogen spelen.', zegt Ivan Bart, vice-directeur van IMG.

Of de ontwerpers effectief voor iets vollere modellen zullen kiezen blijft natuurlijk de vraag gezien de invloed van modellenbureaus op modehuizen vrij beperkt is. Het zijn immers vaak de ontwerpers die kiezen welke modellen in hun shows zullen lopen. Toch hopen wij deze vijf beeldschone IMG modellen op de catwalk te spotten!

1/

 

Ashley Graham

ashleygraham

2/

Danielle Redman

danielleredman

3/

 

Inga Eiriksdottir

ingaeriksdottir

4/

Julie Henderson

juliehenderson

 

5/

Marquita Pring

marquitaspring