FOOD : Glutenvrije kokosballetjes

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door Ingeborg Deleye
  • 15 mins
  • 4 people
  • Easy
FOOD : Glutenvrije kokosballetjes

Glutenvrij en veganistisch hoeft niet per se saai en smakeloos te zijn. Dat bewijzen deze schattige én smakelijke kokosballetjes, perfect als dessert op een koude zaterdagmiddag. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 90 + 70  gram ongezoete kokosrasp
  • 2 el kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el ongezoete kokosmelk
  • 1/2 tl vanille-extract
  • Snuf kaneel
  • Snufje zout

Bereiding

food1

 

  1. Meng 90 gram kokosrasp samen met de kokosolie in een keukenmachine tot een pasta. Voeg de ahornsiroop, kokosmelk, vanille, kaneel en zout toe en meng goed. Mix met 55 gram kokosrasp met een spatel.
  2. Maak van het mengsel 12 gelijke balletjes en rol door de resterende kokosrasp. Laat ze minimaal een uur opstijven in de koelkast; je kunt ze  zeker 5 dagen in de koelkast bewaren.
  3. Serveer de balletjes op kamertemperatuur.

Bron: The Kitchn 

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be