Haartrend: durf jij oranjerood aan?

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Caroline
Haartrend: durf jij oranjerood aan?

Oranjerood of tangerine, het is dé gedurfde haartrend van het moment. Met de juiste aanpak ga je de zomer in als een gesatureerd instagramplaatje. Beeld je nu in dat het licht van die bloedrode zonsondergang in je haren speelt... You got this!

Gelukkig is de zomer het uitgelezen moment om met je kapsel te experimenteren: geen les, vrij op het werk en talloze festivals waar je je lokken in het rond kan zwieren...

Voor wie?

Voor licht- en donkerharigen die wel van een experimentje houden en zich weinig aantrekken van wat anderen denken. Je moet er een beetje bad ass voor zijn. David Bowie kwam er goed mee weg. Net zoals Leeloo (Milla Jovovich) in Fifth Element.

Fifth Element, Milla Jovovich
Fifth Element, Milla Jovovich

Welke teint?

Tangerine is zoveel meer dan gewoon oranje. Het is als een vurig bloedrood oranje, met eindeloze schakeringen. Er is geen enkele andere kleur waar je zoveel warmte, drama en karakter in kwijt kan. Blondines mixen het oranje best met een blonde toets, Brunettes zullen beter staan met een rode toets.

DIY is een optie, tenzij je voor een ombre- of dégradé-effect wil gaan. Met een goeie kapper heb je geen geluk nodig.

Inspiratie?

Wij verzamelden enkele erg geslaagde oranjerode kopjes. Check it out!

Psst... Enkele seizoenen geleden was paars dé haarkleur van de zomer. Dat zag er best pittig uit, maar lang niet zo mooi als oranjerood.

1/

Toni Rose Larson Orangered
Toni Rose Larson

2/

orangered hair trend

orangered hair trend

3/

Wavy Orangered Hair

DIY Orangered hair trend
@AmberStarr615

4/