Dit waren de hoogtepunten van de Billboard Music Awards 2017

Gepubliceerd op 23 Mei 2017 door Elise
Dit waren de hoogtepunten van de Billboard Music Awards 2017

In een notendop? Miley Cyrus goes natural, Cher treedt op in string, Drake verklapt wie zijn nieuwe liefde is en Céline Dion is verantwoordelijk voor het kippenvelmoment van de avond. Lees meer: 

1/

#1. Miley Cyrus' nieuwe naturelle look

Breaking: Miley wil haar braver imago terug. Vorige week bekende bekende de popster dat ze spijt had van haar Wrecking Ball-periode. "Die sexy videoclip blijft met achtervolgen", jammerde ze in een interview. Ze zette haar uitspraak kracht bij, door ook gisteren "back to basics" te gaan tijdens de awardshow. Niet alleen qua muziek (ze bracht een sentimentele, stripped-down versie van haar nieuwe single Malibu) maar ook qua look. Ze verscheen in een keurig witte country-ensemble die ook haar familie niet onberoerd liet.

Toen haar zusje Noah en Papa Billy Rae haar op het podium escorteerden, riep Noah: "Voor het eerst in jaren heeft mijn grote zus Miley een broek aan op het podium". Het werd een van de meest getwitterde uitspraken van de avond.

Miley-Cyrus-billboard-awards-2017-optreden

2/

#2. Cher die op 71ste in string optreedt

"Ik ben zo dankbaar dat ik al 53 jaar mag doen wat ik van kinds af al wou doen", sprak Cher emotioneel toen ze de Icon Award in ontvangst mocht nemen van superfan Gwen Stefani. "Ik heb heel veel geluk gehad in mijn carrière", voegde ze bescheiden toe.

Zich kleden "naar haar leeftijd"? Geen sprake van. De 71-jarige zangeres blies het publiek van zijn sokken toen ze in glitterstring en wilde pruik een buitengewone performance neerzette.

billboard-award-cher-optreden-2017

2017 Billboard Music Awards - Show

3/

#3. De nieuwe liefde van Drake

Dé ster van de avond was ongetwijfeld de Canadese rapper Drake. Hij won praktisch àlle prijzen (en verbrak hiermee het record van Adele) en deed de ene bizarre uitspraak na de andere. Zo liet hij zich uit over Nicki Minaj, dat ze de liefde van zijn leven was. Grappig, was dat vorig jaar niet Rihanna?

Verder kreeg het publiek ook nog een inspirational quote - die haast volledig gecensureerd werd op de Amerikaanse televisie:

"Life is like toilet paper. You're either on a roll or you're taking sh-- from an a--h---", a sentiment that was bleeped out on live TV (and was the night's realest — and funniest — moment.)'

drake-2017-Billboard Music Awards - Press Room

4/

#4. Celine Dions Titanic revival

Het kippenvelmoment van de avond? Die eer ging naar Céline Dion. Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de monsterhit My Heart Will Go On, bracht Dion gisteren een ode aan het nummer (met échte footage van de Titanic afgespeeld op het decor).

Celine-Dion-titanic-2017-Billboard Music Awards - Press Room