In de kijker: Lupita Nyong’o

Geüpdatet op 3 April 2019 door Isabelle Vander Heyde
In de kijker: Lupita Nyong’o

opening lupita

Zoom op Lupita Nyong’o, wiens naam op ieders lippen ligt. De Mexicaans-Kenyaanse was topfavoriet voor een Oscar in de categorie 'Best Supporting Actress' en wist het Oscarbeeldje binnen te halen. Ze staat wereldwijd op de stijlradar.

De 31-jarige Nyong’o is eigenlijk maar een groentje als het op acteren aankomt. Toch leverde 12 Years A Slave, haar debuut én grote doorbraak, haar een volle schoorsteen aan prijzenbeeldjes op. Screen Actors Guild, Critic’s Choice, Golden Globes, BAFTA en zelfs de fel begeerde Academy Award: de nieuwbakken actrice is nu al één van de hoofdrolspeelsters van het awardseizoen.

Tegelijk is de filmwereld haar niet helemaal onbekend. Nyong’o werkte achter de schermen reeds mee aan grote Hollywoodproducties zoals The Constant Gardener met Ralph Fiennes. In 2009 schreef en produceerde ze In My Genes, een film over de behandeling van albino’s in Kenya… Een beauty mét brains dus.

Zover voor haar professionele verdiensten, maar hoe zit het met haar looks? Ook hier mogen we Nyong’o een aanwinst noemen. Miuccia Prada koos haar als één van de nieuwe gezichten van Miu Miu’s lentecampagne en wij geven haar geen ongelijk. Met haar voorliefde voor pure silhouetten en sobere outfits baant de actrice zich een weg naar heel wat best dressed lijstjes.

Aan jou om te oordelen: