Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 23 Januari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsNieuws van de Haute Couture week: ballerina's op de catwalk en een meer dan verwende Lady Gaga. Verder scoren Chloë Sevigny en Andre Leon Talley nieuwe jobs.

Viktor Horsting en Rolf Snoeren zijn de zoveelste designers die voor de charmes van ballet zwichten. Het designerduo zond gisteren 21 ballerina’s van het Nederlandse Nationaal Ballet de catwalk op om hun Haute Couture collectie te showen. Dat gebeurde op zachte pianotonen van de Duitse componist Nils Frahm. Mode en ballet, ze vormen duidelijk een perfecte harmonie!

Nieuwe job voor Chloë Sevigny. De actrice vervoegt de jury van het International Festival of Fashion and Photography, een jaarlijkse competitie die deze keer in het Franse Hyères plaatsvindt. Humberto Leon en Carol Lim, het designerduo achter Kenzo, fungeert als dubbel stijlvolle voorzitter van de jury –op zoek naar inspiratie voor de volgende campagne van het label?

Ook Andre Leon Talley waagt zich aan een nieuw baantje. De voormalige Vogue diva ging een tijdje geleden aan de slag als artistiek directeur bij de Amerikaanse retailer Zappos en onthulde gisteren de eerste vrucht van zijn werk. Voortaan brengt hij op een gloednieuwe “couture” website  maandelijks een “dude of the month” (momenteel Marc Jacobs) in beeld, geeft hij boekentips en uiteraard commentaar op de looks van onze celebs. Voor zijn debuut editorial wist Talley zelfs Francesco Carrozzini, zoon van de Italiaanse Vogue hoofdredactrice France Sozzani, op de kop te tikken.  Niet mis voor een democratische keten…

Lady Gaga is in het onmogelijke geslaagd: een plaatsje in het niet zo gastvrije hart van Donatella Versace te veroveren. Dat bewees ze dit weekend door, nog geen uur na diens Haute Couture defilé, reeds met één van de geshowde stukken te pronken. Op de afterparty verscheen de zangeres met de kristallen hoodie en bontjas die enkele tellen eerder nog de show stalen. Geen muze die daar tot nu toe in slaagde. Een vriendschap die vonken heeft, hopelijk komen daar geen brokken van.