Zien: David Beckham heeft zijn allereerste filmrol te pakken

Geüpdatet op 12 Mei 2017 door Isabelle Vander Heyde
Zien: David Beckham heeft zijn allereerste filmrol te pakken

David Beckham kan tegenwoordig wel wat afleiding gebruiken en dus richt de gepensioneerde voetballer zijn pijlen op Hollywood. Met dank aan maatje Guy Ritchie heeft hij meteen ook zijn eerste rol te pakken als ridder van de ronde tafel.

Wat? King Arthur Legend of the Sword, Ritchie's verfilming van de aloude Arthurlegende, loopt momenteel in de zalen en -verrassing!- David Beckham mag erin opdraven. De hoofdrollen zijn voor vakacteurs Charlie Hunnam (als Arthur) en Jude Law (als diens boosaardige oom Vortigern) weggelegd, maar ook David mag zijn knappe kop tonen. Heel eventjes dan, en erg knap valt hij niet meer te noemen: de ster werd in de rol van Humeurige Ridder Met Uitslag gecast en krijgt welgeteld 57 seconden schermtijd. Niet dat hij erom maalt: de voormalige voetbalster haalt de kans aan om zijn Britse roots in de verf te zetten met een prachtig cockney accent. Oi!

Het is technisch gezien niet de eerste keer dat David kort in een Guy Ritchie productie verschijnt, eerder was hij héél eventjes te zien -knipper met je ogen en je mist het- in The Man from U.N.C.L.E. Blijkt dat de man wel degelijk promotie heeft gemaakt: in King Arthur krijgt hij enkele lijntjes tekst. Wederom: oi!