Zomertrend: outer space

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Zomertrend: outer space

Laat het aan Karl Lagerfeld over om een trend te lanceren. Sinds hij afgelopen maart in de Grand Palais een Chanel-raket liet plaatsen, is het hek van de dam. Deze zomer zien we opvallend veel jurkjes, t-shirts en accessoires met referenties naar het heelal. Ook Coach lanceert nu een Space-collectie. Beam me up, Scotty!

Lagerfeld is geen nostalgicus, maar kijkt resoluut naar de toekomst. Stuart Vevers van Coach daarentegen omarmt het verleden. In zijn Space collectie refereert hij naar de toenmalige Amerikaanse droom om de ruimte veroveren. Sweaters, shirts en tasjes krijgen allerlei badges opgespeld. Rexy, de T-Rex mascotte van het label, draagt voor de gelegenheid een astronautenhelm. Ook raketten, hemellichamen en het Nasa-logo sieren de collectie.

Space,Galaxy,Coach, capsule, raket,SS17

Coach is een van de populairste Amerikaanse labels van het moment. Eerder deze maand kondigde het al een samenwerking met het Californische Rodarte aan. Vanaf 15 mei zijn de stukken uit de Coach Space collectie online te koop.

A galaxy far far away

Raketten, planeten, het heelal... een pak labels wensen ons deze zomer naar de maan. Neem dat niet persoonlijk, het is tenslotte beter naar de toekomst te kijken, dan in het verleden te blijven hangen. Neem het aan van iemand met een aangeboren hang naar nostalgie. Wreed ambetant...

Deze stukken brengen ons hopelijk op andere gedachten. Categorie: love to the moon and back!