Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 22 Januari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

Fashion newsDe Kardashians veroveren de ruimte, SJP doet aan wenskaartjes en Russische billen zorgen voor ophef. Verder bewijst Raf Simons nog maar eens zijn typisch Belgische nuchterheid.

Sarah Jessica Parkers creativiteit piekt tegenwoordig. Na schoenen en juwelen, waagt de actrice zich aan… wenskaartjes. In samenwerking met Hallmark lanceert ze deze week haar eigen collectie postkaarten en verpakpapier, eens te meer geïnspireerd op haar alter ego Carrie Bradshaw. Eentje voor wie haar “gelukkige verjaardag” in tonnen glitters en pastelkleurtjes wil verpakken, dus.

Ophef rond de billen van stijlicoon Dasha Zhukova, en dan vooral de plaats waar ze die neerzet. De Russische liet zich door landgenote Miroslava Duma interviewen voor diens website Buro 24/7 en poseerde daarvoor op een wel heel bijzondere stoel. Het meubelstuk –een zwarte vrouw in bondage kledij die terloops ook als kruk kan worden gebruikt- leverde haar uitvinder Allen Jones reeds in de jaren zestig heel wat kritiek op. Een gekleurde vrouw die dienst doet als huisraad: de controverse is inderdaad niet ver te zoeken. Beide it-girls verontschuldigden zich ondertussen in alle talen, al lijkt hun sociale media aanhang voorlopig niet zo vergevingsgezind te zijn.

Nieuwe filosofische wending in de Kardashian –West familie. Stamvader Kanye vergelijkt zijn gezinnetje tegenwoordig met een bende astronauten: “Beroemd worden is net alsof je de ruimte in wordt gelanceerd –soms zelfs zonder ruimtepak. We zagen er velen aan ten onder gaan en verloren lopen, maar wij staan samen sterk omdat we een familie astronauten zijn.” Dixit de rapper in een gesprek met het Amerikaanse Interview magazine. Space suit up!

Raf Simons gaf zijn Haute Couture defilé voor Dior maandag een educatieve draai door modestudenten uit de hele wereld uit te nodigen. Ook zijn atelier medewerkers waren welkom. Bedoeling was de volgende generatie alvast een voorproefje te geven van wat hen te wachten staat. “Binnen nu en zes jaar word ik waarschijnlijk weer aan de deur gezet,” aldus de ontwerper aan WWD. “Maar zo moet het ook zijn, zo verloopt de cyclus nu eenmaal. Dit is een goede kans om contacten te leggen met studenten en medewerkers die normaal gezien geen toegang hebben tot grote shows.”