Herbeleef de ELLE day trip naar de Margiela-expo in het MoMu

Geüpdatet op 23 Mei 2017 door ELLE België
Herbeleef de ELLE day trip naar de Margiela-expo in het MoMu

Zaterdag 6 mei: 15 gelukkige lezeressen verzamelden zich voor de prestigieuze Hermès-boetiek in Brussel. In de huidige collectie, geëtaleerd in de zonovergoten vitrine, weerklonken zoals steeds de creaties van Martin Margiela voor het luxueuze modehuis. Deze laatste worden nog tot 27 augustus in het MoMu tentoon gesteld.

De dag begon als een ontmoeting tussen de geschiedenis van Hermès, het baanbrekende genie van de Belgische modeontwerper, en de ongeduldige lezeressen, klaar om de schoonheid te aanschouwen en de achterliggende betekenissen te ontdekken.

De zwarte ELLE-bus vertrok richting de bakermat van de Belgische mode, de stad Antwerpen met haar picturale traditie, haar passie voor het licht en voor de avant-garde. Op de bus werden de lezeressen verwend met een fantastische  goodie bag en konden ze proeven van een heerlijk ontbijt.

Aangekomen in Antwerpen, werd onze selecte groep hartelijk ontvangen door het team van het MoMu. Een uur lang werden we tijdens het bezoek ondergedompeld in een eeuwigheid van creativiteit. Het Martin Margiela-universum overstijgt trends en patronen: het is een nieuwe taal van textielen; een surrealistisch uitdrukkingsmiddel om zelf te ontdekken. Tijdens zijn Hermès jaren, legde Margiela de basis aan een eigen moderne vocabulaire voor het modehuis door af te wijken van de lijnen en de limieten van kleding in de klassiek zin te verleggen. Dit alles met blijvend respect voor de identiteit van Hermès, het Franse luxe instituut, dat l'art de vivre met experimentatie herenigt.

1/
IMG_1563

Na het bezoek, lieten we de sterke beelden van de scenografie - de dozen in een krachtig oranje en de coherente installaties met de grenzeloosheid van het minimalisme zoals de ontwerper het opvatte - achter ons om te genieten van een verfrissend drankje op een zonnig terras.

Dankzij de selectie adresjes van de redactie konden onze lezeressen, geïnspireerd door de tentoonstelling als inleiding op ons erfgoed, de dag eindigen met wat vrije tijd om te shoppen. Op de terugweg bleven de silhouetten, subtiel geïntegreerd in de fabuleuze Hermès-wereld, de jonge vrouwen bij terwijl ze ontspanden met een bruisende coupe champagne en verfijnd gebak.

Terug in Brussel, sloten we deze buitengewone dag af met een bezoek aan de pop-up Hermèsmatic, gelegen op de Waterloolaan. Het concept, namelijk vintage Hermès-sjaals nieuw leven inblazen, is een perfect huwelijk tussen esthetiek en ludieke ontdekkingen. Op de achtergrond rammelden de luxueuze wasmachines in de signatuur oranje kleur. Met een foto als souvenir is de erfenis van Martin Margiela bij Hermès, die de hedendaagse mode steeds zal blijven beïnvloeden, voor altijd in ons geheugen gegrift.