Zo bereiden sterren zich voor op het Met gala

Geüpdatet op 5 Juli 2017 door Isabelle Vander Heyde
Zo bereiden sterren zich voor op het Met gala

Benieuwd wat er achter de glitter & glam van het legendarische MET gala schuilt? Het Brits-Belgische model Stella Maxwell betrad maandagavond de rode loper in een unieke creatie van H&M en doet speciaal voor ons uit de doeken hoè je je precies voor moet bereiden op ’s werelds meest bekeken mode event.

Wat is het idee achter je look?

In lijn met het thema van dit jaar -Rei Kawakubo- wilde ik spelen met lijnen en vormen. Het moest een pure look zijn, alsook een ode aan haar passie voor layering. Ik ben echt trots op het uiteindelijke resultaat, gemaakt uit ragfijne organische chiffon zijde.

Hoe belangrijk was duurzaamheid in het design proces?

Ik geloof dat duurzaamheid tegenwoordig in élk creatieproces aanwezig moet zijn. Het is niets baanbrekends, geen marketing strategie, maar wel onze realiteit. We moeten ons dagelijks leven zo duurzaam mogelijk maken, we kunnen het ons eigenlijk niet permitteren dat niet te doen.

Hoe breng je de uren voor het het gala door?

In hair & make-up natuurlijk! Ik dol wat met vrienden en luister naar muziek terwijl ik me opmaak. Het is eigenlijk een heel casual namiddag die overgaat in een hyper elegante avond.

Wat vind je eigenlijk van het thema dit jaar? De expo is slechts voor de tweede maal in haar geschiedenis opgedragen aan een nog levende designer: Rei Kawakubo -enkel Yves Saint Laurent deed het haar voor.

Ik vind het een geweldig thema. Sinds ze Comme Des Garcons in 1969 uit de grond stampte, is ze nooit gestopt met creëeren en inspireren. Haar knitwear en de geweldige silhouetten die ze seizoen na seizoen de catwalk op stuurt zijn fantastisch. Ze is enorm toegewijd en een pionier op het vlak van cutting en drapages. Ik ben vereerd hier te zijn.

Ooit al een kledingblooper meegemaakt op de rode loper?

Het zijn kleren: soms weten die zich te gedragen en soms… niet. Dat maakt mode ook zo leuk!

Heb je een truc om je staande te houden temidden die honderden verblindende flitsen op de rode loper?

Embrace it!

Stella Maxwell
Stella Maxwell