Accessoires: Christian Dior Couture

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Accessoires: Christian Dior Couture

dioraccessoires

Vingerkettingen, kuitjarretellen en bloemensneakers. De accessoires van Christian Diors couturecollectie doen onze verbeelding op hol slaan.

Het is al couture wat de klok slaat in de Parijse modemiddens. Terwijl we ons verlekkeren op die met de hand gemaakte creaties die op de catwalk passeren, ontsnappen ook 'de kleine dingen des mode', de accessoires, niet aan onze aandacht. En bij Christian Dior al helemaal niet.

Want daar spotten we een begeerlijk kettinkje dat met een elegante strik rond de hals was geknoopt. Ook rond vingers werd een fijne, goudkleurige ketting met Dior 'fontange' gevlochten. Vergeet kootjesringen - de vingerketting wordt het must have accessoire van de lente. Zo'n vlechtwerk rond je vingers is misschien niet altijd even handig maar goed, het zou niet de eerste keer zijn dat vrouwen esthetiek boven comfort verkiezen. Al bewandelt Christian Dior met zijn coutureaccessoires de gulden middenweg. Er zijn vervaarlijk uitziende schoenen waarin Lodewijk de Veertiende over Frankrijk van de 17de eeuw zou heersen maar evengoed sneakers waarin hedendaagse Assepoesters tijdig die laatste tram halen. Assepoesters die de avondklok ontgroeid zijn, kunnen het nachtleven onveilig maken op een paar pumps met een soortement van kuitjarretellen.