Christian Dior Couture in 10 looks

Gepubliceerd op 21 Januari 2014 door Laure Vandendaele
Christian Dior Couture in 10 looks

christiandiorcouture

Gisteren presenteerde landgenoot Raf Simons zijn nieuwe couturelijn voor Christian Dior tijdens de modeweek van Parijs.

Het mag geen toeval heten dat de Parijse coutureweek en de periode waarin met film- en televisieprijzen gegooid wordt, zich quasi gelijktijdig afspelen. De met handgemaakte en bijzonder fotogenieke modecreaties van de hoogste graad schrijden nu over de catwalk en binnen enkele weken over de rode lopers van elk groots opgezet evenement.

Gisteren was het de beurt aan Raf Simons om zijn nieuwe couturelijn voor te stellen in Parijs. Mocht Veerle Baetens nog op zoek zijn naar een jurk om de show te stelen tijdens de Oscar-uitreiking kan de actrice wat ons betreft maar beter aankloppen bij onze landgenoot, die sinds enkele seizoenen de plak zwaait bij het Franse modehuis.

Raf Simons gooide hoge ogen met zijn lichte, open minded collectie waarmee hij zijn nieuwe en moderne kijk haute couture definitief op de kaart zet. Zo goed als elk silhouet uit deze lijn was geperforeerd waardoor Simons de vrouw en bijhorende vormen in de kijker zette. Met zijn origineel, alles en weinig verhullend knip- en plakwerk viert Simons de ultieme vrouwelijkheid die ingetogen, elegant maar wel 'on top of the world' is. Helemaal zoals de vrouw op de afbeelding op het topje in jacquard uit deze knappe couturecollectie.