Hoodie-jurk maakt comeback

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Hoodie-jurk maakt comeback

oodiejurkDe hoodie-jurk, de avondjurk mét kap, is terug van nooit helemaal weggeweest. Eens om de zoveel jaar maakt de hoodie-jurk een comeback en deze keer was het Donatella Versace die het meterslange stukje stof voor de couturecollectie van Altelier Versace nieuw leven inblies.

Ontwerper Azzedine Alaïa zette de iconische kapjurk in 1974 voor het eerst in elkaar. Niemand minder dan Grace Jones werd de officieuze ambassadrice van het weinig voor de hand liggende kledingstuk dat decennia later ook door collega-popsterren werd opgepikt.

Zo verscheen Lady Gaga enkele weken geleden in een zwarte hoodie-jurk van Atelier Versace op de coutureweek van Parijs. Gaga is niet alleen fan van Donatella zelf, ( Lady Gaga goot haar idolatrie in een nieuw nummer getiteld 'Donatella') ook de jurk met kap kan de eigenzinnige zangeres bekoren. Al in 2008 transformeerde Lady Gaga in een roodkapje met een roodpakje voor een interview met MTV. Ook Kylie Minogue kon haar witte kapjurk ( een creatie van Fee Doran voor Mrs.Jones) in 2001 maar niet uit haar hoofd zetten.