H&M lanceert gerecycleerde denimcollectie

Gepubliceerd op 19 Januari 2014 door Ingeborg Deleye
H&M lanceert gerecycleerde denimcollectie

jeanz

De Zweedse confectieketen lanceert eind februari een ecologische jeanscollectie. De broeken en vesten verschijnen in verschillende wassingen, en elk stuk zal twintig procent gerecycleerd katoen bevatten. Dat is de maximum hoeveelheid gerecycleerd materiaal die vandaag gebruikt kan worden in nieuwe stukken jeans, zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.

H&M lanceerde in 2012 een recyclagecampagne, waarbij klanten een korting op hun volgende aankoop ontvingen als ze gebruikte kledij in de winkels inleverden. De keten zegt nu 3,5 miljoen kilogram kledij te hebben verzameld, en heeft die nu verwerkt in een nieuwe denimcollectie. H&M voegde er nog aan toe 2 eurocent per gedoneerde kilogram kledij aan het goede doel te schenken.

De nieuwe kledinglijn is niet het eerste duurzame project van H&M. Hun 'Conscious Collectie' werd in 2011 gelanceerd en loopt nog steeds, en de keten kondigde eerder al aan hun arbeiders in het buitenland een eerlijk loon te betalen en gaf ook een lijst met alle leveranciers met het oog op een transparanter beleid.

De gerecycleerde jeanscollectie ligt eind februari van dit jaar in de winkels.