Topmodel Naomi Campbell en Diesel tonen hun goed hart

Geüpdatet op 9 April 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Topmodel Naomi Campbell en Diesel tonen hun goed hart

Al jaren zet het Britse topmodel Naomi Campbell zich in voor het goede doel, ondermeer als activiste tegen discriminatie in de modewereld en als gezicht van diverse kinderrechtenacties. Dit voorjaar lanceert ze samen met Diesel een Child at Heart collectie gewijd aan het welzijn van kinderen wereldwijd.

Campbell, vooral big in de eighties en nineties is nog lang niet uitgepraat. En de tijd dat ze haar werknemers nog ineen rammelde, ligt nu ook al een paar jaar achter ons. De laatste seizoenen liep ze shows van oa. Philipp Plein, Diane von Furstenberg, Versace, Givenchy en La Perla en was ze het gezicht van verschillende modecampagnes. Naomi Campbell is vandaag nog steeds een icoon waar luxehuizen maar al te graag hun naam aan linken.

Child at Heart

Naomi Campbell, Diesel, Child At Heart, goede doel, topmodel

Deze zomer gaat het topmodel in zee met het Italiaanse denimlabel Diesel. Het resultaat: een minicollectie t-shirts en hoodies met daarop kunstwerkjes getekend door kinderen. De opbrengst gaat volledig naar Fashion For Relief, de organisatie die het topmodel in 2005 oprichtte om geld in te zamelen voor goede doelen en bewustzijn te creëren voor verschillende wereldproblematieken.

Diesel-baas en Only The Brave president Renzo Rosso streeft met zijn modebedrijf naar meer sociale gelijkheid en wil via allerlei initiatieven mensen in achtergestelde gebieden, kinderen en tieners wereldwijd ondersteunen. Op Valentijnsdag lanceerde het denimlabel al de uitzonderlijke campagne 'Make love not Walls', een oproep tot eenheid en verdraagzaamheid en een welgemeende Fuck You aan het adres van President Trump.

Schoon volk

In de Fashion For Relief x Diesel campagne laat Naomi zich door ander schoon volk omringen. Nicola Formichetti natuurlijk, Artistiek Directeur van Diesel, maar ook een resem jonge modellen. Aaron - zoon van - De Niro bijvoorbeeld, Sports Illustrated 'Rookie of the year 2016' Barbara Palvin, Molly Blair en Kenya Kinski-Jones, dochter van Quincy Jones en Nastassja Kinski.

De collectie is vanaf vandaag tot eind augustus te koop, zowel in de Diesel boetieks als online.