Happy together: 5 modecollabs die je niet mag missen

Geüpdatet op 19 June 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Happy together: 5 modecollabs die je niet mag missen

Niet altijd, maar vaak is 1 + 1 veel meer dan 2. Geen wonder dus dat zoveel (mode)labels de handen in elkaar slaan, met mooie en unieke projecten als resultaat. Ook dit voorjaar werden er opnieuw boeiende koppeltjes gevormd, al zijn het dan maar tijdelijke vakantieliefdes. Onze favorieten modecollabs van het moment.

Denham + Stieglitz

Pien Stieglitz, Denham, collab, Amsterdam, modelabel

Een Nederlands onderonsje, dat in de sterren geschreven stond. De jonge ontwerpster Pien Stieglitz begon haar carrière jaren geleden bij het toen opstartende Amsterdamse denimlabel en het kan dus niet verbazen dat het ontwerpteam van Denham voor een toffe samenwerking meteen aan haar dacht. In 2013 lanceerde ze haar gelijknamige, eigen lijn die oorspronkelijk enkel uit tassen bestond, maar intussen tot een volwaardige collectie uitgroeide. De samenwerking met Denham bestaat uit denimjassen en -broeken met Stieglitz' signatuurstiksels.

Pien Stieglitz, Denham, modecollab, Amsterdam, modelabel

Broek 230€, jasje 250€. De collectie is te koop in de Denham winkel in Antwerpen of via denhamthejeanmaker.com en stieglitz.nl.

1/

Coach + Rodarte

Coach, Rodarte, samenwerking, Amerikaans, modecollab

Een collab waar we persoonlijk nogal opgewonden van worden. Coach is de laatste seizoenen een van onze favoriete labels op New York Fashion Week en Rodarte is dat eigenlijk al sinds het prille begin, in 2005. De twee Amerikaanse labels, respectievelijk van New York en Los Angeles, slaan de handen in elkaar voor een limited edition collectie van lederwaren, jassen, jurken en truien, waarin de dna's van beide labels naadloos ineen vloeien. Modern en dromerig, praktisch en romantisch, cool met een couture-touch. Leren tassen, perfecto's en jurken zijn opgesmukt met strass en glitter, tassen krijgen een originele seventies campagne van Coach als print. Zowel Stuart Ververs, creatief brein achter het opgefriste Coach, als de Mulleavy-zusjes van Rodarte uiten zich erg enthousiast over de collaboratie en prijzen elkaars gevoel voor vakmanschap en the true American spirit. De prijzen liggen helaas iets hoger dan de vorige samenwerking van Rodarte, met & Other Stories...

Coach, Rodarte, samenwerking, Amerikaans, modecollab

De collectie is vanaf 14 april te koop via coach.com

2/

Stutterheim + Henrik Vibskov

Stutterheim, Henrik Vibskov, samenwerking, regenjassen, Scandinavië, modecollab

Een dubbeltje Scandinavië, what's not to like? En we steken er ook nog iets van op, of wisten jullie dat de Deen Henrik Vibskov niet enkel modeontwerper, maar ook interieurdesigner, regisseur van kortfilms én muzikant, onder meer als drummer bij zijn succesvolle landgenoot Trentemoller, is? De Deen laat zich niet onder één hoed vangen. Ook bij de buren erkennen ze Vibskovs multitalent, dus vroeg het Zweedse label Stutterheim hem twee exclusieve uniseks regenjassen te ontwerpen. Het resultaat is een ingetogen grafische variant van zijn anders erg eclectische werk. Het regenjasmerk lanceert begin juni trouwens nog een érg interessante collab, met een Italiaans modelabel waarvan we de naam nog niet mogen onthullen. Hou deze website in het oog!

Stutterheim, Henrik Vibskov, samenwerking, regenjassen, Scandinavië, modecollab

Regenjasje 350 €, via stutterheim.com, henrikvibskovboutique.com

3/

Ba&sh + Harpo

Ba&sh, Harpo, Bash, Parijs, modelabel, juwelenmerk, modecollab

Toegegeven, we wisten ook niet wie of wat Harpo is en dat blijkt echt zonde. Het Parijse juwelenmerk werkt samen met Amerikaanse indianenstammen die stenen bewerken en ze via authentieke technieken op zilver monteren. De ringen, armbanden en kettingen ogen dan ook erg etnisch en bohemien, denk turkoois stenen en gekleurde parels. De prêt-à-porter collecties van het Franse Ba&sh hebben een typische Parisienne stijl, sober maar chique, maar de ontwerpsters smukken de looks graag op met statement juwelen. Dus vroegen ze hun stadsgenoten om elf juwelen in de lijn van de zomercollectie te ontwerpen. De stukken zijn gemaakt uit massief zilver en halfedelstenen zoals turkoois, lapis lazuli en zwarte onyx.

Ba&sh, Harpo, Bash, Parijs, modelabel, juwelenmerk, modecollab

Prijzen tussen 38 en 195€, vanaf 21 april te koop bij Ba&sh in Antwerpen, Brussel en Lasne en via ba-sh.com

4/

Lacoste + Yazbukey

Lacoste, Yazbukey, Rolland-Garros, tennis, samenwerking, tennisbal, emoticon, modecollab

Game! Set! Match! Waar is de fantastische tijd dat Kim Clijsters en Justine Henin elkaar nog het vuur aan de schenen legden. Maar ook zonder onze nationale legendes kijken we elk jaar opnieuw uit naar het tennistoernooi Roland-Garros. Dit jaar nog ietsje meer, want Lacoste, het Amerikaans modemerk dat zijn oorsprong op het tennisveld vond, gaf het vrolijke Franse accessoirelabel Yazbukey carte blanche voor de creatie van een capsulecollectie gewijd aan tennis. Tennisballen werden emoticons en uiteraard is er ook een glansrol weggelegd voor de krokodil. Een heerlijke collectie om het leven op en naast de court iets vrolijker te maken.

Lacoste, Yazbukey, Rolland-Garros, tennis, samenwerking, tennisbal, emoticon, modecollab

Vanaf eind april te koop in de Lacoste winkels in Brussel, Luik en Antwerpen, lacostebelgie.be