Victoria Beckham opent allereerste flagship store

Gepubliceerd op 17 Januari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Victoria Beckham opent allereerste flagship store

vbGrote stap voor Victoria Beckham. De Britse ontwerpster plant haar allereerste flagship store in thuisstad Londen.

Sinds ze vijf jaar geleden haar eigen label uit de grond stampte, ging het aan een sneltreinvaart voor Victoria Beckham. Haar Spice Girls dagen zijn ondertussen maar een vage herinnering,  haar naam wordt alom gerespecteerd en haar mode-imperium werd met verschillende lijnen uitgebreid. Toch bleef de ster er al die tijd bijzonder voorzichtig bij.

De verkoop van haar collecties verliep lange tijd via webshops en warenhuizen als Bergdorf of Selfridges. Pas vorig jaar lanceerde ze haar eigen webshop, dit jaar is de bakstenen versie ervan aan zet. “Ik ben er eindelijk klaar voor omdat ik nu pas echt mijn klanten ken,” verklaarde ze aan WWD. “Het zal de eerste keer zijn dat het publiek het label door mijn eigen ogen ziet.” De winkel zal alle collecties onder de noemer Victorie Beckham aanbieden. Victoria Beckham, Victoria Victoria Beckham, denim, accessoires: niets zal ontbreken.

Kosten noch moeite worden gespaard om de geplande winkel, een pand van drie verdiepingen in Dover Street, klaar te stomen. Bekcham nam Farshid Moussavi, de architect achter het London Olympic Park van 2012, onder de arm. Dat het resultaat een pareltje wordt, is bij deze al ontegensprekelijk. Op de opening ervan is het nog wachten tot volgende herfst.