JW Anderson gaat samenwerking aan met Uniqlo

Geüpdatet op 6 April 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
JW Anderson gaat samenwerking aan met Uniqlo

De Japanse modeketen Uniqlo kondigde deze week in New York aan een collab aan te gaan met Brits ontwerper Jonathan Anderson. De m/v collectie zal vanaf volgende winter te koop zijn.

In de Spring Studios in Tribeca, New York, toonde het Japanse modelabel deze week een preview van zijn wintercollectie. 'Uniqlo is LifeWear', de tagline van het label verwijst naar de brand mission: kleren maken die het leven beter en comfortabeler maken. Vooral: in constante ontwikkeling zijn om op de noden en wensen van de consument te anticiperen en dat binnen de Japanse waarden van eenvoud, kwaliteit en duurzaamheid. Tijdloze stukken dus, in technisch hoogstaande materialen, aan democratische prijzen.

Uniqlo, U collectie, Christophe Lemaire, sS17
Uit de Uniqlo U collectie van deze zomer

Na langdurige samenwerkingen met Jil Sander, Carine Roitfeld, Ines de la Fressange (volgende winter het 8ste seizoen al) en Christophe Lemaire, die vorig jaar als hoofd van de modieuze U collectie werd aangesteld, gaat het Japanse label komende winter een collaboratie aan met de van oorsprong Noord-Ierse ontwerper Jonathan Anderson (°1984). Hij lanceerde zijn label JW Anderson in 2008 en kreeg vijf jaar later ook de creatieve leiding van het Spaanse luxehuis Loewe in handen. Sindsdien groeide hij uit tot een van de interessantste jonge ontwerpers van het moment.

Democratische mode

Anderson was zelf niet aanwezig in New York, maar er was wel een videoboodschap: "Binnen de modewereld zijn samenwerkingen erg belangrijk. Als ik aan Uniqlo denk, denk ik aan perfect gemaakte stukken waar lang over is nagedacht. Geen evidente taak, maar Uniqlo is daar erg sterk in. Het is een geweldig idee dat mijn ontwerpen door de samenwerking straks voor iedereen toegankelijk zijn." Ook bij de Japanse keten zijn ze enthousiast, Anderson heeft een enorme kennis van de Britse tradities, zo klinkt het, en hij kan zeker helpen de basics van de modeketen een nieuwe twist te geven.

Uniqlo, U collectie, Christophe Lemaire, sS17
Uit de Uniqlo U collectie van deze zomer

Het is nog wachten tot volgend najaar vooraleer de collectie voor mannen en vrouwen te koop zal zijn. Maar deze looks uit zijn eigen collectie willen we wel graag naar het Uniqlo universum vertaald zien.

 

uniqlo.be, j-w-anderson.com