Jonge ‘Belgische’ ontwerper maakt kans op ELLE Style Award

Gepubliceerd op 15 Januari 2014 door Laure Vandendaele
Jonge ‘Belgische’ ontwerper maakt kans op ELLE Style Award
Damien Ravn
Damien Ravn - foto: David van Oost

Damien Ravn heeft een Noors paspoort maar studeerde mode aan de Academie van Antwerpen en woont intussen al een tijdje in ons land. Het is dus niet helemaal verkeerd als we stellen dat een 'Belgische' ontwerper kans maakt op een ELLE Style Award. 

En daarmee is Damien Ravn de derde jonge ontwerper die een Belgische modeopleidingen in het buitenland mag vertegenwoordigen. Zo strijden La Cambre-student Eddy Anemian en jong ontwerper Devon Halfnight Leflufy (die zijn diploma mode behaalde aan de Antwerpse Academie) om de H&M Design Award, Ravn richt zijn pijlen op de ELLE Style Award.

LEES OOK: Studenten Belgische modescholen strijden voor H&M Design Award

Dit doet de ontwerper met zijn collectie 'Gamut', een moderne lijn waarin neopreen, volumes en vouwtechnieken centraal staan. Leuk om te weten: sommige silhouetten werden uit één stuk stof, en zonder knip- of plakwerk, vervaardigd!

Op 24 januari wordt bekend gemaakt welke 25 jonge ontwerpers meedingen naar de ELLE Style Award voor 'Best New Nordic Talent.' Wie Ravn naar de halve finale wil stemmen, kan dat doen door hier te klikken. De uiteindelijke winnaar in deze categorie mag zijn ELLE Style Award in mei ophalen tijdens de awarduitreiking in Kopenhagen.

De winnaar krijgt de kans om een capsulecollectie, in samenwerking met het label Muuse, te produceren. Wie zijn stem uitbrengt, maakt dan weer kans op een duoticket voor de ELLE Style Awards in Kopenhagen of een girftcard voor de e-concept store van Muuse.

DamienRavn1 DamienRavn2 DamienRavn3
Bron: elle.be/fr via (EC)