Bewezen: waarom je niet té gek mag doen op je Facebook profielfoto

Geüpdatet op 31 Maart 2017 door ELLE België
Bewezen: waarom je niet té gek mag doen op je Facebook profielfotoBeeld: GettyImages

Bepaalt jouw profielfoto op Facebook of je al dan niet die droomjob kan strikken? 

Ouders waarschuwen hun kroost continu over wat ze op Facebook posten. Ondanks al het ongeloof dat we vroeger zelf hadden, bleken onze ouders gelijk te hebben. Zoals altijd?

Rekruteerders hebben de weg naar sociale media gevonden. Je profielfoto op Facebook speelt een doorslaggevende rol bij job screening. Onderzoek van Stijn Baert aan de Universiteit Gent bevestigt wat we al langer vermoedden: werkgevers onderzoeken sollicitanten via Facebook. Kandidaten met een gunstige profielfoto kregen wel 21% meer positieve reacties dan hun tegenstanders met minder succesvolle foto. Ook het verschil in de kans om direct te worden uitgenodigd op sollicitatie is aanzienlijk. Bij een betere profielfoto ligt de kans wel 40% hoger.

Niet langer zatte partypics als profielfoto

Pas op met het posten van beschonken partyfoto's of andere onnozeliteiten. Denk even na voor je iets upload op je profiel. Het zou jouw kans naar jouw droomjob wel eens kunnen belemmeren. Zorg er ook voor dat je dingen privé zet die niet voor je werkgever zijn bestemd. Je werkgever hoeft zijn ogen niet de kost te geven met jouw leuke plaatjes.

Heb je nog steeds een profielfoto van een te gekke nacht, maar zoek je geen job in de plaatselijke discotheek? Verander je foto dan zo snel mogelijk in een deftiger exemplaar!

TIP: ook deze 6 woorden zet je beter niet op je CV. Kijk ook eens naar onze 7 handige sollicitatietips. 

(Lien Egghe)