H&M stelt finalisten H&M Design Award voor

Geüpdatet op 15 Januari 2019 door Laure Vandendaele
H&M stelt finalisten H&M Design Award voor

h&mdesignaward

Gisteren raakte bekend dat maar liefst twee studenten van Belgische modescholen een kans maken om de begeerde H&M Design Award in de wacht te slepen. Tijd om finalisten Eddy Anemian en Devon Halfnight Leflufy beter te leren kennen.

EDDY ANEMIAN

Eddy Anemian

De 24-jarige Eddy zag het levenslicht in het Franse Saint Chamond maar belandde uiteindelijk in Brussel waar hij mode ging studeren aan La Cambre. Anemian hoopt de H&M Design Award met zijn vierdejaarscollectie in de wacht te slepen. Inspiratie voor deze collectie vond de Fransman bij actrice Tilda Swinton in de film 'I Am In Love'. Ook de Franse schilder Ingres inspireerde Eddy Anemian bij het ontwerpen van de silhouetten.

Eddy Anemian
Eddy Anemian

DEVON HALFNIGHT LEFLUFY

Devon Halfnight Leflufy
Devon Halfnight Leflufy

De 29-jarige Devon is afkomstig uit Canada maar raakte in Antwerpen verzeild waar hij ging studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Leflufy heeft zijn diploma intussen op zak en zag zijn eerste collectie al in productie gaan. Zijn luxueuze streetwear voor mannen is intussen te koop bij Opening Ceremony en RA.

Devon Halfnight Leflufy
Devon Halfnight Leflufy

Platform voor jong talent

H&M riep de Design Award in het leven om jonge ontwerpers de kans te geven een professionele carrière uit te bouwen in de moeilijk te penetreren modewereld. De kledingketen beloonde alle acht finalisten met een bedrag van 5000 euro, wie de uiteindelijke award,  in de wacht sleept ziet het prijzengeld zo maar even vertienvoudigen. Bovendien krijgt de winnaar de mogelijkheid een select aantal stukken uit de collectie te ontwikkelen voor verkoop in een geselecteerd aantal H&M-winkels wereldwijd.

De winnaar van de H&M Design Award wordt op 28 januari bekend gemaakt tijdens de modeweek van Stockholm. In de jury zetelen onder meer ontwerper Erdem, actrice Michelle Dockery, stijlexpert Michelle Harper en H&M's creatief adviseur Margareta van den Bosh.

VIDEO: Design Award finalisten stellen hun collecties voor