Game of Thrones: alle spoilers van seizoen 7 op een rijtje

Geüpdatet op 19 June 2019 door Isabelle Vander Heyde
Game of Thrones: alle spoilers van seizoen 7 op een rijtje

Game of Thrones is coming! De release datum van seizoen zeven werd vorige week met veel drama bekendgemaakt en hoewel het nog heel wat maanden wachten is voor de vrolijke mannen en vrouwen van Westeros weer over ons scherm huppelen, kwamen we nu al heel wat te weten over het zevende en voorlaatste seizoen van de fantasy hitserie.

Dit zijn alle spoilers op een rijtje:

Eerst en vooral: de premièredatum. Waar andere TV-series met een korte trailer viraal gaan, mag het bij Game of Thrones altijd een stukje dramatischer. Op donderdag 9 maart verscheen online plots een video van een smeltend blok ijs, waarin een blad met de beruchte datum zat vastgeklemd. Uren heeft het geduurd, maar honderden duizenden gehypnotiseerde kijkers ontdekten aan het einde van de rit in een plas water wélke dag ze in hun kalender moeten aanduiden: 16 juli 2017 it is! Een geniale actie, als je het ons vraagt. 

Ed Sheeran krijgt een rol

Eerder kwam al uit dat Lily Allen een rol in de serie weigerde -omdat ze de love interest van haar eigen broer Alfie Allen aka Tyrion Greyjoy zou moeten spelen, ew- maar nu blijkt een ander gouden keeltje wél te hebben toegehapt. Niemand minder dan Ed Sheeran vervolledigt de cast in seizoen zeven, en dit omdat hij één van de grootste idolen van Maisie ‘Arya Stark’ Williams is en de makers haar een plezier wilden doen. Welke rol voor hem is weggelegd, blijft echter onbekend. Wij gokken op random ginger troubadour die door de eerste de beste hoofdpersoon genadeloos wordt vermoord…

1/

Jon Snow krijgt eindelijk de hoofdrol die hij verdient

Buiten een zingende Ed Sheeran weinig nieuwe personages dit seizoen en dat bevestigt Kit Harrington, de acteur achter Jon Snow, in een interview met The Huffington Post: “De focus ligt op een handvol hoofdpersonen en hun ontmoetingen met elkaar. Heel wat van hen komen eindelijk op elkaars weg terecht en dat is iets waarop we al jaren wachtten. Ikzelf heb nog nooit zoveel werk gehad als dit seizoen, dus verwacht je aan héél veel Jon!”

Een analyse van de eerste trailer leverde ons alvast ook deze spoilers op:

2/

De Starks worden verenigd

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 8

Jon! Arya! Sansa! De kibbelende broers en zussen van weleer hebben heel wat traumatische watertjes doorzwommen en zijn eindelijk aan een familiereünie toe. Minuut 1:39 van de eerste trailer toont alvast hoe Jon en Arya weer samenkomen: geen innige knuffel voor het heroïsche broer/zus duo, wel een stare-off wedstrijd om wie het bangst kan kijken.

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 9

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 10

3/

Dat geldt ook voor de zombie Starks…

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 2

Buitenbeentje Brandon Stark blijft voor zoveel wij weten aan een heilige boom genageld en kan enkel meegenieten van de pret doorheen visioenen. Zijn broers en zussen krijgt hij voorlopig niet te zien, wel loopt hij tegen minuut 2:28 zijn vermoorde moeder Catelyn tegen het ondode lijf. Daarmee komt één van meest dramatische plotwendingen uit het boek eindelijk aan bod: Catelyn werd na haar schokkende dood opnieuw tot leven gewekt door een priester en gaat vanaf dan als wraakzuchtige zombie onder de naam Lady Stoneheart door het leven. In het boek knoopt ze in haar verblinde haat onder andere het goedbedoelende superkneusje Brienne of Tarth op, laten we hopen dat ze op het scherm ver weg uit de buurt van de vriendelijke reuzin blijft! 

Vreemd extra detail: ook Ned Stark, in seizoen één reeds van zijn hoofd gescheiden, staat plots springlevend te staan!

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 1

4/

De winterzombie’s zijn gekomen...

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 20

Op minuut 0:47 zien we hoe de winter dan toch in het land is. Na zes seizoenen blijken de weersvoorspellingen eindelijk uit te komen en zien we een zonnige havenstad gebukt gaan onder het juk van Koning Winter. Geen goed nieuws in Game of Thrones land, sneeuw en ijs staan immers gelijk aan een zombie invasie!

5/

Jon en Dany doen het met elkaar

Gelukkig staat er een nieuw powerkoppel op om de drastische klimaatsverandering aan te pakken. We wisten al langer dat Jon Snow en de Khaleesi voor elkaar waren voorbestemd én elkaar ook echt zouden ontmoeten -de beelden van hun eerste kennismaking lekten eerder al uit. Het vurig/ijzig duo gaat bij deze over tot actie en daagt omstreeks minuut 3:38 de Night’s King, leider van het zombieleger aan tot een stare-off wedstrijd doorheen een muur van vuur. Benieuwd wiens ogen het eerst aan het tranen slaan…! 

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 3

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 5

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 4

6/

Sansa gaat alvast niet dood, maar is hoogstwaarschijnlijk zwanger van een monster

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 6

Minuut 1:04: een sexy Sansa-in-bad momentje, terwijl Littlefinger hongerig toekijkt. Opgelet: in een andere trailer krijgen we de stem van wijlen Ramsay Bolton, haar gewelddadige echtgenoot, te horen: “Je kan me niet doden, ik ben nu deel van jou,” bijt hij haar net voor zijn dood toe. Betekent deze herhaling van dat ene zinnetje dan tòch dat ze zijn kind draagt? Wel goed nieuws voor de rosse schone: ze zal niet snel sterven in de reeks. Hoe we dat weten? Op Comic Con grapten de schrijvers van Game of Thrones over hoe ze ruzieden wiè haar dood in scène zou mogen zetten. Het feit dat deze spoiler zo vingerdik werd vrijgegeven, betekent waarschijnlijk dat het écht niet zo snel zal gebeuren en ze ons op het verkeerde pad willen zetten. Of toch niet…?

7/

Zwaardengekletter à volonté

game-of-thrones-seizoen-7-alle-spoilers-jon-snow-danny-arya-dood-koppel 7

Uit het constante aanwezigheid van zwaardengekletter en de ketchupfonteinen in de trailer, leiden we af dat Dany dan eindelijk toch voet aan Westeros grond heeft gezet en haar langverwachte oorlog om de Ijzeren Troon aan het voeren is. Onze prognose? Die wint ze met veel gemak. De échte strijd, die van vuur (levenden) tegen ijs (zombieleger), wordt de hoofdfocus van seizoen zeven, getuige de eerste filmposter die beide elementen nogal extreem duidelijk tegen elkaar uitspeelt. (Tussen haakjes: dat is dus de twist waarin Dany en Jon de krachten zullen bundelen.) Enig probleem: Danny beheerst dan wel drie vuurspuwende draken, de Night's King had al die tijd blijkbaar een vliegend ijsmonster op stal staan -zie de hoofdafbeelding.... 

8/

Zo zal seizoen acht eruit zien.

Omdat we altijd een oog op de toekomst houden, hebben de makers op Comic Con alvast info over het achtste en allerlaatste seizoen van Game of Thrones vrijgegeven. Die zal slechts zes afleveringen tellen, wat het aantal uren van de hele reeks op 73 brengt. 73 keer tot zestig tellen tussen het naar adem happen door dus, terwijl al je favoriete figuren op het scherm in mootjes worden gehakt. Zucht. De geruchten dat er later sequels of zelfs prequels -vooral over diè hele Targaryen/Stark/Baratheon affaire- zouden komen, worden ook in de kiem gesmoord: “HBO is klaar voor een nieuwe reeks,” klinkt het.