Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 13 Januari 2014 door Laure Vandendaele
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashionnews

Gaat Prada Dolce & Gabbana achterna? Waarom vindt Beyoncé de gelijkheid tussen mannen en vrouwen een mythe? Wie is de nieuwe ontwerpster bij Gérard Darel? Dit is het fashion news van vandaag.

Rode lopers en Golden Globes. Het award seizoen is begonnen! Welke sterren droegen wat op de rode loper?

Klik hier voor het overzicht van onze eigen fashion police

Lees hier welke sterren als échte prinsessen op de rode loper verschenen

Gérard Darel maakt nieuwe designer bekend. Het Franse prêt-à-porter label Gérard Darel verwelkomt Comazzi Duval als nieuw creatief directeur. Na haar studies kunstgeschiedenis en mode leerde Duval de klappen van de zweep bij onder meer Tara Jarmon en Comptoir des Cotonniers. Nu ze aan het hoofd van Darels designteam staan is het Duvals doel om een vrouwelijke, frisse en moderne collectie neer te zetten zonder het DNA van het label te verloochenen.

H&M opent nieuwe mannenwinkel in Leuven. Klik hier voor alle info

Bekende vrouwen over gelijkheid tussen de seksen. De Spice Girls pleitten voor 'Girl Power' en volgens Beyoncé zijn het de vrouwen die de wereld regeren. Toch is de trieste realiteit dat vrouwen overal ter wereld nog al te vaak minder verdienen dan mannen. In het derde deel van 'The Shriver Report' - een naslagwerk van maar liefst 400 pagina's - uiten bekende vrouwen zoals Beyoncé, Hillary Clinton, Eva Longoria en Jada Pinkett Smith hun ongenoegen over deze praktijken. Beyoncé neemt geen blad voor de mond en noemt de gelijkheid tussen de seksen in haar essay 'een mythe.' Op 15 januari in het derde deel van het Shriver Report gratis te downloaden via deze link.

Prada in de problemen. Hebben Miuccia Prada en echtgenoot Patrizio Bertelli - net als collega- ontwerpers Dolce & Gabbana - de belastingen ontdoken? Hoewel vrijdag bekend raakte dat het Italiaanse modehuis niet al hun inkomsten netjes hebben aangegeven, blijven Prada en hun advocaten elke vorm van fraude ontkennen. Toch betaalde het huis de belastingsdienst in december maar liefst 420 miljoen euro om boetes te voorkomen. Prada zou in 2012 in de problemen zijn gekomen nadat het label weigerde belastingen te betalen op inkomsten van hun buitenlandse holdings in Nederland en Luxenburg. Wordt vervolgd.