Golden Globes: prinsessen op de rode loper

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Golden Globes: prinsessen op de rode loper

prinsessen

Gisteren passeerden heel wat prinseswaardige jurken over de rode loper van de Golden Globes. Hier en daar zagen we zelfs creaties die deden denken aan de iconische outfits van enkele échte prinsessen.

1/

In de stijl van Belle

Helen Mirren
Lena Dunham in Zac Posen/Melissa Rauch in Romana Keveza

Zowel Lena Dunham (Girls) als Melissa Rauch (The Big Bang Theory) gingen voor kanarigele jurken met ontblote schouders. Helemaal in de stijl van de iconische jurk die Belle voor haar eerste échte afspraakje met het Beest uit l'Armoire haalde.

2/

In de stijl van Doornroosje

doornroosjegoldenglobes
Sandra Bullock in Prabal Gurung

'Roze! Blauw! Roze! Blauw!' De drie feeën die prinses Aurora tot haar zestiende verjaardag verzorgden, raakten het er maar niet over eens. Zelfs tijdens de romantische dans met prins Phillip veranderen de zorgzame feeën met hun toverstafjes de jurk om beurt van kleur. Ook Prabal Gurung kon niet kiezen tussen beide kleuren met een weinig flatterende jurk voor Sandra Bullock tot gevolg. En dat zwarte tussenstuk? Een verwijzing van de cape van slechterik Malafide?

3/

In de stijl van Merida

meridawilde
Olivia Wilde in Gucci

Brave's Merida trekt ten strijde in een smaragdgroene jurk. Ook Olivia Wilde schitterde als een edelsteen in een aansluitende jurk van Gucci.

4/

In de stijl van Yasmine

yasminegoldenglobes
Helen Mirren in Jenny Packham

Ook Helen Mirren greep naar het kleurenpalet van een Dinsey prinses. Hoewel de 68-jarige actrice een ontbloot middenrif achterwege liet, sluit de stijl van de jurk perfect aan bij de turquoise outfits van prinses Yasmine. We zien de rebelse prinses dan ook perfect in deze creatie, uiteraard zonder toestemming van vader sultan, aan boord van Aladdins vliegend tapijt gaan.

5/

In de stijl van Ariël

Jennifer Lawrence in Christian Dior
Jennifer Lawrence in Christian Dior

Jennifer Lawrence mag dan niet met een groene staart en een schelpenbikini à la Ariël  ten tonele verschenen zijn, toch doet ook haar Dior jurk denken aan een creatie van onze favoriete zeemeermin. Of beter, aan een creatie van haar goede vriend Jutter. Wanneer Ariëls wens om 'net als een mens bij hen te zijn' uitkomt, spoelt de opstandige tiener dan wel met twee benen maar evenzeer poedelnaakt aan op het strand. Gelukkig is er haar goede vriend Jutter - die van de 'harensnaaier' - om de roodharige schone van een met aangespoelde rommel in elkaar geknutselde jurk te voorzien. Toegegeven, Dior ontwerper Raf Simons bracht het er heel wat beter vanaf maar goed, van een zeemeeuw met twee linkervleugels mag je nu eenmaal niet te veel verwachten.