Bewezen: we winkelen gezonder in een online supermarkt

Geüpdatet op 9 April 2019 door ELLE België
Bewezen: we winkelen gezonder in een online supermarktBeeld: Gettyimages

Let jij wel eens op je lijn? Kies dan voor een online supermarkt in plaats van een echte winkel, want je zal opmerkelijk gezonder eten! 

Wie in een fysieke supermarkt shopt, zal vaker ongezonde voeding kopen dan wie in een online warenhuis winkelt. Dit blijkt uit onderzoek van de Marketingafdeling van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit Gent. 

In een online winkel krijgen consumenten foto’s te zien, terwijl ze offline moeten weerstaan aan echte producten. Deze reële producten zijn tastbaar en daarom val je gemakkelijker in de verleiding. Het aankopen van ongezonde voeding plannen we natuurlijk nooit, omdat we aan onze gezondheid en onze lijn denken. We zullen ons dus vooral laten verleiden door ongezondere snacks in een fysieke supermarkt. Leuk extraatje: je spaart heel wat tijd uit dankzij online shoppen.

online shoppen supermarkt

Online en offline verschillen

Uiteraard zijn er wel heel wat verschillen tussen online en offline winkelen. Bij een online shop moet je nog even wachten op je producten. Dit nadeel heb je in de fysieke supermarkt niet. Het is juist dit dat het effect versterkt: je wordt offline nog meer in verleiding gebracht tot kopen omdat je meteen van je ongezonde snacks kan genieten.

Een verwittigd vrouw is er twee waard! Ook deze 3 tips zullen je helpen om gezonder te eten! 

(Lien Egghe)