Riccardo Tisci kondigt samenwerking met Nike aan

Gepubliceerd op 10 Januari 2014 door Laure Vandendaele
Riccardo Tisci kondigt samenwerking met Nike aan

France: "Mademoiselle C" Screening After Party

Sneakersfreakers én fashion lovers mogen hun hartje ophalen! Vandaag raakte immers bekend dat Givenchy-ontwerper Riccardo Tisci en Nike de handen in elkaar slaan. Het resultaat van deze samenwerking is ‘sterk zonder luid te zijn’, aldus de ontwerper.

En daarmee is de eerste fashion collaboration van 2014 een feit. Over hoe de collectie er precies zal gaan uitzien is nog niet veel bekend, wel is het nu al zeker dat de ontwerper en het sportmerk zich vooral op sneakers toespitsen. De 'Nike RT '-collectie zal in de lente in de winkels liggen en via nike.com te bestellen zijn.

NIKE RT#introducing#2014#history#icon#check it out on www. Style. Com......./Instagram Riccardo Tisci
NIKE RT#introducing#2014#history#icon#check it out on www. Style. Com......./Instagram Riccardo Tisci

Hoewel het niet de eerste keer is dat Riccardo met Nike in zee gaat (zo leidde hij in 2010 het project tussen kunstenaar Mark Turlan en Nike in goede banen) is de ontwerper bijzonder opgetogen over deze nieuwe samenwerking met het merk. 'Nike betekent veel voor me. Het merk staat symbool voor mijn jeugd.', aldus de ontwerper die al 16 jaar hetzelfde type Nike schoenen draagt. 'Er is de Amerikaanse vlag, McDonald's, Marboro en er is Nike.', stelt hij.

Riccardo Tisci is al sinds 2005 de creatief directeur bij modehuis Givenchy. Hij ontwierp onder meer de podium outfits voor Madonna, de trouwjurk van actrice Christina Ricci en de inmiddels legendarische bloemenjurk waarin een toen hoogzwangere Kim Kardashian het MET Gala bijwoonde.

bron: wwd.com/style.com

beeld: isopix/instagram