TREND: make-up wordt makkelijk

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
TREND: make-up wordt makkelijk

Make-up aanbrengen wordt dit seizoen makkelijker dan ooit. Met deze kleurkrijtjes voor gevorderden teken jij in één beweging jouw favoriete look op je gezicht.

Nieuwe lanceringen pik je tegenwoordig op via het internet en sociale media, shoppen kan wereldwijd. In de jaren 70 was dat lichtjes anders. Mijn moeder scheurde advertenties uit modebladen en trok ermee naar Londen, Parijs om Amsterdam om - na lang sparen - dat ene stuk aan haar garderobe toe te voegen. Nieuwe make-uplanceringen ontdekte ze in de winkel zelf. Zo viel ze tijdens 'de Britse week' georganiseerd door een bekende parfumerieketen voor de charmes van de kleurkrijtjes van de Engelse modeontwerpster Mary Quant.

Het gele blikken doosje met het typische 'black daisy' logo bevatte make-upkrijtjes voor het hele gezicht en staat zelfs vandaag nog in haar top 5 van favoriete make-upaankopen. Ze lacht dan ook als ik beweer dat make-up geïnspireerd op de inhoud van de pennenzak van de gemiddelde scholier een nieuwe trend is. Alles komt terug, blijkbaar ook je krijtjes uit de kleuterklas. Al zorgen nieuwe kleuren, texturen en gimmicks (Clarins!) ervoor dat je als notoire beautyliefhebber nooit moe gekleurd raakt. Kijkt maar naar mijn moeder, momenteel druk in de weer met haar nieuwe crayon van Chanel.

MaryQuantmakeup
Reclameposter van Mary Quant uit 1973

 

Of je nu je lippen wilt stiften, met kleurrijke eyeliner experimenteert of voor een roze blos op de wangen gaat, met deze slimme kleurkrijtjes wordt make-up makkelijker aanbrengen dan ooit.