Dit is gigantisch nieuws voor alle Air Max fans

Geüpdatet op 27 Februari 2017 door Isabelle Vander Heyde
Dit is gigantisch nieuws voor alle Air Max fans

Happy birthday Air Max! De iconische Nike schoen blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en dat wordt gevierd met een reeks originele heruitgaves.

Wist je dat de Air technologie eigenlijk al in de late jaren zeventig haar intrede deed bij de sportgigant? De techniek, die optimale demping en voorziet, zat echter onzichtbaar verborgen in de schoenen. In 1987 kwam iemand op het geniale idee dat zichtbaar te maken, de geboorte van een icoon: de Air Max 1!

Sindsdien kwam de sneaker in alle geuren en kleuren, vormen en maten, maar na dertig jaar begonnen diehard fans te verlangen naar het origineel, naar de eenvoud van toen. Een boodschap die bij Nike duidelijk werd gehoord en prompt ging het op zoek naar nieuwe ontwerpen voor een verjaardagseditie, gebaseerd op een vintage model. Na heel wat interne debatten én een open vraag naar sneaker lovers wereldwijd, kwam het Nike designteam uit op de Urawa Air Max die in 2004 op de markt kwam. Voor deze nieuwe editie zouden de ontwerpers zich baseren op dit model, dat volgens kenners de ideale belijning, neus en hiel had. De herwerkte versies, stuk voor stuk retro geïnspireerd, bevatten verschillende knipogen naar het oermodel uit ’87. Ontdek hier hoe ze tot stand kwamen:

Air Max return design proces 2

Air Max return design proces 3

Air Max return design proces 1

Air Max return design proces 4

Het resultaat? Niet minder dan acht hyper originele paren, die tijdens de hele maand maart zullen uitkomen. De anniversary edition is al beschikbaar vanaf 4 maart (rood op 4 maart, blauw op 9 maart), ontdek de andere release data via deze speciale link op de Nike webshop.

Air Max return design proces 5