Deze Gucci collectie maakt je wildste kinderdromen waar

Geüpdatet op 2 Mei 2019 door Isabelle Vander Heyde
Deze Gucci collectie maakt je wildste kinderdromen waar

120 silhouetten, 1001 inspiratiebronnen en al evenveel vertelsels: de AW17-18 collectie van Gucci leest niet als een roman, wél als een hele bibliotheek! 

Niemand die een minimalistische collectie verwachtte toen Alessandro Michele pers en buyers woensdagavond verzamelde rond een glazen piramide en gesluierde catwalk. De geniale designer staat bekend om zijn hoogst decoratieve stijl en de ecclectische make-over die hij aan het oeroude modehuis Gucci gaf. Ook deze keer weer liet hij zich helemaal gaan met kruisbestuivingen tussen de forties, seventies, eighties en nineties, maar ook met bloemen, animalia, Oosterse invloeden, androgynie. We zagen grunge rockers, geisha's, duikers (!), bohochicks, nerdy geeks, botanisten, superhelden besnorde Salvador Dali meisjes en zelfs een Chanel dame -Michele voelt zich niet te beroerd om de mosterd bij concurrerende modehuizen te halen en zelfs dat kunnen we alleen maar toejuichen.  Een bloedmooie verkleedkist dus, voor elk wat wils.

Een collectie die naar goede gewoonte kop noch staart had, zij het loyauteit aan het idee dat Gucci zich niet langer in één hokje laat steken. Dat, én het vakmanschap dat in de details kroop. Pracht en praal met een interessante boodschap, bravo!