Allereerste nail artist aan de slag bij Dior

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Allereerste nail artist aan de slag bij Dior

Anatole Rainey

Uitbreiding bij het beautyteam van Dior. Topmanicurist Anatole Rainey gaat als allereerste internationale ‘nail designer’ aan de slag bij het Franse modehuis. Nailed the job!

2013 was het jaar waarin nail art een grote doorbraak kende, ook in de hoogste regionen van de mode- en beautywereld. Op de catwalks werden niet alleen de collecties, accessoires en make-uplooks in de gaten gehouden, ook de nagels van de modellen kregen de nodige aandacht. Heel wat modehuizen zagen af van een eenvoudig laagje vernis en stuurden de modellen met kunstig gelakte nagels de catwalks op.

AnatoleRainey

Dior ging zelfs een stapje verder en stelde key manicurist Anatole Rainey aan als allereerste nail designer van het Franse modehuis. Rainey heeft er als een van de weinige mannelijke lakkers al een indrukwekkende carrière opzitten. Nadat hij zijn diploma kunstgeschiedenis behaalde in Londen trok Rainey naar Parijs, waar hij achter de schermen de magie van de modewereld ontdekte. Het was ook hier dat de creatieveling en gepassioneerd schilder het vak van nagelkunstenaar pas echt onder de knie kreeg.

Diornailart
De nail art meester perfectioneerde zijn métier op de sets van shoots voor gerenommeerde modebladen zoals Vogue, Dazed and Confused, ID, Vanity Fair en Glamour. Ook neemt hij regelmatig de handen en nagels van grote namen uit de film- en modewereld onder, euh, handen. Zowel Kate Moss, Cate Blanchett, Keira Knightley, Giséle Bündchen, Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham en zelfs Brad Pitt behoren tot zijn schare bekende fans.

En nu doet ook Dior een beroep op de ervaring en expertise van Anatole Rainey. Het modehuis, dat mooie verzorgde handen hoog in het vaandel draagt, ziet deze baanbrekende artiest dan ook als de perfecte persoon om deze gloednieuwe positie – gewapend met lakjes en vijlen -  te bekleden.

Bekijk hier eerder werk van Anatole Rainey