Kanye West bant sociale media tijdens vijfde Yeezy show in New York.

Geüpdatet op 15 Februari 2019 door Laure Vandendaele
Kanye West bant sociale media tijdens vijfde Yeezy show in New York.

Waar was Kanye West? Waar was Drake? En waar was de eindeloze stroom aan foto's op sociale media? Of hoe Yeezy - een paar maanden na zijn mentale inzinking - voor de nodige opschudding zorgde.

Gisteren stelde rapper slash ontwerper Kanye West zijn inmiddels vijfde Yeezy-collectie in samenwerking met Adidas voor tijdens de modeweek in New York. De show werd het eerste grote evenement voor de rapper die eind vorig jaar bezweek onder de druk van zijn helse tourschema en een paar weken na de gewapende overval van zijn vrouw Kim Kardashian in Parijs werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Intussen zijn zowel Kim als Kanye aan de beterhand, zij is intussen alweer een poosje actief op sociale media en vloog van Los Angeles naar New York om de show van haar man bij te wonen maar...waar was Kanye?

NEW YORK, NY - FEBRUARY 15: Kanye West leaves the Yeezy show fashion during New York Fashion Week at pier 59 on February 15, 2017 in New York City. (Photo by Pierre Suu/GC Images)

Zelfs de grootste modeleek weet dat de ontwerper na het showen van een nieuwe collectie even uit de coulissen komt om het publiek te groeten. Een ongeschreven moderegel die Kanye gisteren aan zijn laars lapte want de ontwerper was nergens te bespeuren.

Al was Kanye niet de enige afwezige tijdens het defilé. Ook collega Drake, die volgens een flyer die voor de show werd uitgedeeld, voor een muzikale opluistering zou zorgen, schitterde door afwezigheid. Heel wat muziekfans hoopten dat de wereldsterren het showmoment zouden aangrijpen om een gezamenlijk album aan te kondigen, maar bleven op hun honger zitten.

Geen Drake, geen Kanye en ook geen mobiele telefoons want die werden middels een duidelijke flyer verboden. 'Geen mobiele telefoons, geen foto's, geen video's en al helemaal geen sociale media' stond er op het pamflet te lezen. Al hield niet iedereen zich aan het verbod, op sociale media doken her en der foto's en filmpjes van het - voor Kanye's doen eenvoudige - defilé op, al leken heel wat gasten de wens van de ontwerper te respecteren.

YEEZY SEASON 5 RULES? 📸 @nabildo

Een bericht gedeeld door Complex Style (@complexstyle) op

Geen bij bosjes vallende modellen of aan afgeladen vol Madison Square Garden deze keer, Kanye koos met de Pier 59 Studios voor een minder dramatische en meer bescheiden locatie. Het selecte publiek staarde eerst even in het donker waarna een voice-over startte en beelden van levende en plastieken modellen op gordijnen werden geprojecteerd. Nadien deden real life modellen het nog eens over op de catwalk. Dat was overigens snel gepiept want het hele defilé was na amper 13 minuten afgelopen.

NEW YORK, NY - FEBRUARY 15: Kim Kardashian is seen in Soho on February 15, 2017 in New York City. (Photo by Alo Ceballos/GC Images)

Wat dragen we volgende winter volgens Yeezy? Minstens één oversized bontjas, uit de kluiten gewassen sneakers en crèmekleurige slobberlaarzen. Voor het eerst doken ook tassen van het label op in de collectie die werd gedomineerd door pruimkleurige en groene silhouetten. Kim Kardashian is alvast helemaal mee en werd meteen gespot in een doorschijnend pruimkleurig ensemble van de hand van haar man.

16/2/2017 Yeezy5 😂😂 復古大舊波鞋即將降臨 #yeezyseason5 #yeezy5

Een bericht gedeeld door 不太過大眾化/SINCE 2014•HK (@weststore) op