Bewezen: ervaringen maken je gelukkiger dan spullen

Geüpdatet op 14 Februari 2017 door ELLE België
Bewezen: ervaringen maken je gelukkiger dan spullenBeeld: jokesmet

We kopen elkaar steeds cadeautjes en kopen onszelf altijd spullen, maar is dat wel een goed idee? Ervaringen blijken meer ‘op te brengen’ dan materiaal. 

Het lijkt logisch dat je gelukkiger zou worden van spullen, omdat dat paar schoenen natuurlijk voor altijd in je kast zal staan. We denken dat het geluk even lang zal duren als de levensduur van een product. Dit klopt echter niet.

Als je spullen koopt, zal het ondervonden geluk snel verdwijnen: we wennen snel aan nieuwe materiële dingen en leggen daarna de lat steeds hoger. Het zalige, nieuwe gevoel verdwijnt snel en je verlegt je norm. Als jij bijvoorbeeld een iPhone 6 koopt, maar iemand anders een 7, dan wordt de iPhone al snel heel wat minder geweldig.

We zouden gelukkiger worden van ervaringen, zoals vakanties en uitstapjes. Het is dus beter geld te spenderen aan activiteiten en ervaringen dan aan materiële dingen om gelukkiger te worden. Het is zelfs bewezen dat alleen al het plannen van je reisje of uitstap je geluksgevoelens oplevert. Meer weten? Wij leggen je de 8 stappen naar geluk uit! 

snowboarden activiteit
Beeld: debaenstevelyne

(Lien Egghe)