David Brent uit The Office krijgt een sequel

Gepubliceerd op 17 Februari 2017 door Claire
David Brent uit The Office krijgt een sequel

Voor iedereen die nog nooit van 'The Office' gehoord heeft: we beseffen dat we oud aan het worden zijn. Maar voor wie zich David Brent nog wél herinnert, hebben we heuglijk nieuws: Netflix streamt nu de langspeelfilm over de voormalige office manager slash wannabe rockster uit Slough. Al kunnen we 'David Brent: life on the road' eigenlijk aan iedereen aanraden. 

Het is intussen al meer dan 10 jaar geleden dat de onuitstaanbare office manager David Brent voor het laatst op het kleine scherm verscheen in de Britse mockumentary 'The Office'. En hoewel die hard fans nog altijd teleurgesteld zijn dat er geen vervolg komt op die cultreeks, is David Brent wel helemaal terug. Na zijn pijnlijke vertrek bij het papierbedrijf waar hij de grote jan uithing, heeft hij zich omgeschoold tot vertegenwoordiger. Al blijft hij dromen van een doorbraak als rockster, dus besluit hij 11 dagen onbetaald verlof te nemen, zijn spaargeld te plunderen om een studioband in te huren en op tournee te vertrekken. Want zoals hij het zelf zegt: "On the road is where I really come alive!"

David brent life on the road netflix the office tv movies

"Ik doe gewoon weer waar ik het beste in ben: entertainen!" aldus Brent, en dat is precies wat deze film is: ontzettend entertainend. Ricky Gervais is weer heerlijk onuitstaanbaar terwijl zijn ingehuurde band elke avond naast hem staat te sterven van schaamte. Je zou bijna medelijden krijgen met Brent, die zò graag een muziekcarrière wil forceren dat hij er zich diep (20000 pond diep, om precies te zijn) voor in de schulden wil werken. Bijna, tot hij weer een foute oneliner richting scherm mikt en je merkt wat voor een verschrikkelijk foute kerel hij is. Heerlijk!

David Brent: life on the road, nu op Netflix.