Miley Cyrus is het nieuwe gezicht van Marc Jacobs

Gepubliceerd op 9 Januari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Miley Cyrus is het nieuwe gezicht van Marc Jacobs

miley cyrusMiley Cyrus’ naam ligt weer eens op ieders lippen, de ster schittert in de lentecampagne van Marc Jacobs .

Hoewel de rest van de wereld meer dan eens de wenkbrauwen fronst bij Cyrus’ zoveelste uitspatting, is Marc Jacobs zijn goede vriendin altijd trouw gebleven. In het verleden bood hij meermaals stilistische hulp –die enkele keren dat ze haar lichaam wél wilde bedekken- en stond zij model voor één van zijn Protect Your Skin T-shirts. Vier handen op een provocerende buik dus.

Echte vriendschap, dat wordt in de modewereld bezegeld met een campagne, en dus laat de voormalige kindster deze lente het beste van zichzelf zien voor Jacobs. Geen billen of hangende tong deze keer, wel een lekker androgyne look en een ernstige pruillip.

Het is niet de eerste keer dat Jacobs beroep doet op ( de verloren onschuld van) kindsterretjes. Eerder zorgde de nogal suggestieve Oh, Lola! campagne met Dakota Fanning voor opschudding. Met Cyrus smijt hij het over een andere boeg: geen vroegrijpe lolita toestanden, wel een sombere set in de lijn van Jacobs' laatste campagne voor Louis Vuitton. Het lijkt er zelfs op dat de ster net een moord achter de rug heeft.

1Weetje: Meestal werkt Jacobs samen met fotograaf Juergen Teller. Deze keer was David Sims aan zet, aangezien zijn collega weigert samen te werken met Miley Cyrus...