Bella Hadid gezicht van nieuwe Riccardo Tisci x Nike collab

Geüpdatet op 19 Februari 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Bella Hadid gezicht van nieuwe Riccardo Tisci x Nike collab

Vorige week kondigde Tisci nog zijn afscheid bij Givenchy aan, nu wordt alweer een nieuwe collab de modewereld in geknald. Zijn samenwerking met Nike krijgt een vervolg in de vorm van de Dunk Lux Chukka x RT, een coole basketschoen kortweg. Bella Hadid brengt hem aan de man/vrouw.

Tisci stak nooit onder stoelen of banken dat hij van kinds af aan fan is van Nike, dus is hij intussen al aan zijn vierde capsulecollectie voor het sportlabel toe. Zo maakte hij eerder al een kledinglijn en herinterpreteerde hij de klassieke Air Force 1 basket.

Riccardo Tisci, Bella Hadid, Nike, Dunk Lux Chukka x RT, NikeLab
Riccardo Tisci en Bella Hadid

Vorig jaar werd de eerste Dunk-samenwerking op de markt gebracht, de Dunk Lux high x RT, een extra hoge basketsneaker. Nu krijgt die dus opnieuw een make-over. De Nikelab Dunk Lux Chukka x RT is lager dan zijn voorganger, mooier ook, als u het ons vraagt, en komt in zwart-wit of rood-wit. Puur, old school, met een xl-Swoosh op de zijkant en in de technische snufjes en kwalitatieve materialen die we van Nike mogen verwachten.

Extra leuk: Nike-ambassadeur Bella Hadid is meteen ook het gezicht van de Tisci Dunk. Gezellig zo te zien, halfnaakt op zijn schoot. De twee kennen elkaar ook al langer, Hadid liep verschillende keren mee in zijn Givenchy-defilés.

Vanaf nu vrijdag, 10 februari, is de basket te koop in enkele boetieks in New York, de rest van de wereld blijft nog even op de honger zitten, maar op 23 februari is hij in alles NikeLab-winkels en via de website te koop.