Nieuw: deze app ontwerpt kleren op basis van je levensstijl

Gepubliceerd op 6 Februari 2017 door Isabelle Vander Heyde
Nieuw: deze app ontwerpt kleren op basis van je levensstijl

Een jurk die je als gegoten zit, zowel fysiek als mentaal: dat is wat Coded Couture je aanbiedt. Het digitale kledinglabel ontwikkelde een app die op basis van jouw persoonlijke levensstijl een stuk op maat creëert.

Wat? Coded Couture, een samenwerking tussen Ivyrevel en Google, ontwerpt een jurk op basis van een app die je doen en laten analyseert. Het principe is eenvoudig: een week lang houd je je smartphone op zak terwijl die verschillende data opneemt: waar je graag rondhangt, wie je tegenkomt, wat je graag doet, wat je graag eet, welke topics je interesseren, enzovoort. Die levensstijl vertaalt de app vervolgens naar een jurk door een keuze te maken tussen verschillende modellen, materialen en details. Het leuke is dat je tijdens de week langzaam maar zeker je eigen creatie vorm ziet krijgen. De resulterende Data Dress kan je uiteindelijk online scoren en wordt je waar ook ter wereld opgestuurd. Niet onbelangrijk: er hangt geen torenhoog prijskaartje aan deze dienst, in tegenstelling tot unieke designerstukken of op maat gemaakte creaties. Momenteel bevindt de app zich nog in testfase en wordt hij wereldwijd door enkele influencers uitgetest, waaronder de Zweedse Ivyrevel oprichtster Kenza Zouiten -haar ervaring ontdek je in de video hieronder.

Tegen het einde van het jaar zou de dienst voor iedereen beschikbaar zijn -je kan je alvast inschrijven via Coded Couture om als eerste toegang tot de app te krijgen eens het zover is!

coded couture ivyrevel google app data dress 1