Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 8 Januari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Gwen Stefani lanceert opnieuw een kledinglijn en de Super Bowl krijgt dit jaar een bijzonder modieus tintje. Morgen komt de langverwachte (eerste) biopic over Yves Saint Laurent uit.

Morgen komt de eerste van twee langverwachte biopics over Yves Saint Laurent uit. Yves Saint Laurent kreeg de volledige medewerking en zegen van Pierre Bergé, de voormalige partner van de ontwerper en beheerder van diens werk. Dit betekent dat authentieke kostuums en schetsen gebruikt werden voor de film. De rivaliserende prent Saint Laurent moest het dan weer zonder doen, meer nog: Bergé dreigt ermee de makers van de film voor de rechter te slepen als ze ook maar één ontwerp of schets dupliceren. Dit naar eigen zeggen om de morele rechten van Bergé en zijn overleden vriend veilig te stellen…

H&M en David Beckham zijn van plan de kijkcijfers van de jaarlijkse Super Bowl in de Verenigde Staten te doen pieken. De Zweedse keten wist 30 seconden in diens felbegeerde reclameblok op te kopen om het nieuwste lingeriespotje met de voetbalheld in première te laten gaan. Dezefde spot waarvoor hij enkele maanden geleden schaarsgekleed over de daken van Londen rende... de aanwezigheid van vrouwelijk publiek is bij deze gegarandeerd.

Nog meer Super Bowl nieuws: naar aanleiding van het populaire kampioenschap gaven 48 Amerikaanse designers hun eigen draai aan de klassieke American football helm. Mohawks, kristallen, bloemenkransen en andere versiersels brengen de gestroomlijnde werking van het ding in gevaar, maar dat zal Diane von Fustenberg en co een worst wezen. Wie zei dat mode praktisch moest zijn?

Design With Puropse, kortweg DWP, is het nieuwste kindje van Gwen Stefani. De zangeres brengt een nieuwe kledinglijn uit en heeft daarvoor de handen in elkaar met Seven For All Mankind oprichter Michael Glasser. Hoofdfocus van deze duurzame lijn is de broek, aangevuld met een reeks vrolijke tops in Stefani’s karakteristieke slangen- en camouflageprints.