FOOD. Zoetzure appelcrumble met amandelkorst

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door Ingeborg Deleye
  • 10 mins
  • 30 mins
  • 4 crumbels
  • Easy
FOOD. Zoetzure appelcrumble met amandelkorstBeeld: sarahaandekook.nl

Zo lang de kerstboom ons interieur nog siert, profiteren wij er graag van om winterse ingrediënten als kaneel, appel en amandels met elkaar te combineren tot een heerlijk hartverwarmend dessert. Deze appelcrumble met originele korst vonden we op de Nederlandse blog van Sarah aan de kook.

Ingrediënten

  • 100 gram amandelschaafsel
  • 4 el bloem
  • 50 g koude boter in blokjes
  • 7 el suiker
  • 1 mespunt zout
  • 4 zure appels, geschild en in schijfjes
  • 6 el citroensap
  • 1 tl kaneel

Bereiding

Beeld: sarahaandekook.nl
Beeld: sarahaandekook.nl
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden en maak het deeg. Doe hiervoor het amandelschaafsel met de bloem, boter, vier eetlepels suiker en een mespuntje zout in een keukenmachine. Draai er een korrelig deeg van dat lijkt op broodkruim. Heb je geen keukenmachine? Wrijf dan de ingrediënten met je vingertoppen tot een kruimelige massa.
  2. Zet het deeg in de koelkast. Doe de resterende ingrediënten in een pan en zet op een laag vuur. Roer af en toe, de appelschijfjes moeten niet stuk gaan, maar wel mooi zacht worden.
  3. Verdeel de appelschijfjes over vier schaaltjes en strijk glad. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel over de schaaltjes. Bak de crumbles in de hete oven tot de korst goudbruin en knapperig is. Dit duurt ongeveer vijftien minuten.

Bron: Sarah aan de kook

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be