Topnieuws: TOMS brengt haar allereerste kledingcollectie uit met &Other Stories

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Topnieuws: TOMS brengt haar allereerste kledingcollectie uit met &Other Stories

Interessante keuze gastdesigner bij &Other Stories: de Zweedse keten gaat in zee met het duurzame schoenenlabel TOMS, dat bij deze voor het eerst ook kledij gaat ontwerpen. 

Voor de leken: TOMS is het succesvolle project van de Amerikaanse Blake Mycoskie, die kinderen wereldwijd van een veilig paar schoenen wil voorzien. De man heeft goed begrepen hoe je mensen het best tot liefdadigheid aanzet en smijt daarom fotogenieke stappers in de strijd: volgens het "one for one" principe wordt er voor elk TOMS paar dat je koopt, één gedoneerd aan kansarme kinderen.   

schoenen kleding TOMS other stories 1

Omwille van de filosofie én het feit dat het gewoonweg prachtige schoenen zijn: TOMS raakt een gevoelige snaar. Het nieuws van de aanstormende &Other Stories x TOMS collab klinkt dan ook als muziek in de oren. De collectie verschijnt in de lente (hey, net op tijd voor je nieuwe zomerschoenen!) en zal niet alleen uit schoenen bestaan, maar ook prêt-à-porter kleding bevatten, vol mooie prints.

schoenen-kleding-TOMS-other-stories

De collectie is geïnspireerd op de kleurrijke L.A. lifestyle, de stad van de dromers en durvers. In de eerste beelden die opdoken is model Erin Wasson al kuierend door Venice Beach te zien. Fotografe van dienst is niemand minder dan de Belgische Natalie Joos.

Last but not least: deze collectie steunt het Magic Bus Women’s Scholarship Fund, zo staat elk verkocht stuk gelijk aan een maand Engelse les. Wat de schoenen betreft, blijft het One for One principe van kracht.

(stagiaire: Isabelle Leempoels)