Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 3 Januari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Beyoncé krijgt het aan de stok met Nasa.

Strijdlust bij Sophia Webster. Het label beschuldigt de Amerikaanse modeketen Nasty Gal van plagiaat. Twistappel van dienst is een handtas in de vorm van een tekstballon, Die lanceert Nasty Gal in navolging van het Britse label, beide ontwerpen zijn bijna identiek –op het prijskaartje na. Het is niet de eerste keer dat ketens dure designs kopieren, minder gewoonlijk is het dan weer om erop te reageren.

Leuk nieuwtje voor Karl Lagerfeld fans. In de Verenigde Staten gaan binnenkort een paar vintage schetsen van de designer onder de hamer. Het gaat om ontwerpen die hij in volle jaren zestig voor het Italiaanse modehuis Tiziani tekende. Het startbod ligt op 366 euro per stuk, benieuwd hoe hoog de prijzen uiteindelijk zullen oplopen. Karl Lagerfeld, bij deze officieel een erkend kunstenaar.

Beyoncé heeft het aan de stok met Nasa. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie tikt de zangeres op de vingers om een audio clip die ze in haar nieuwe song XO laat horen. De opname dateert uit 1986 en laat een live nieuwsbericht horen van het moment waarop de space shuttle Challenger ontplofte. Daarbij kwamen zeven astronauten om het leven, mensen wiens families niet zijn opgezet met de “commercialisering van hun dood”. De ster zelf heeft het dan weer over een eerbetoon.