Deze hoogtechnologische haarborstel is slimmer dan jij

Geüpdatet op 9 January 2017 door Laure Vandendaele
Deze hoogtechnologische haarborstel is slimmer dan jij

Haarverzorgingsmerk Kérastase lanceert dit jaar een slimme haarborstel die naar de noden van jouw haar luistert. En dat mag je gerust letterlijk nemen.

Vorige week werden tijdens de CES-beurs (Consumer Electronics Show) in Las Vegas tal van technologische snufjes aan een internationaal technologie-minnend gezelschap voorgesteld.  Hoewel het doorgaans de slimme robotten zijn die met de aandacht gaan lopen, was het de slimme haarborstel van Kérastase die 'internationale prijs voor innovatie' in de wacht sleepte.

De Kérastase Hair Coach Powered by Whitings is de eerste geconnecteerde haarborstel die de noden van het haar hoort én voelt en de eigenaar van de haartooi via een app de nodige verzorgingstips meegeeft. Hiervoor maakt de borstel gebruik van vier verschillende sensoren waaronder een microfoon die het die het geluid van het borstelen opneemt, patronen detecteert en zo informatie verzamelt over kroezen, splitten en breken van het haar. Krachtsensoren meten de kracht die tijdens het borstelen op het haar en de hoofdhuid wordt uitgeoefend.

LEES OOK: GETEST - deze borstel is de stijltang van de toekomst.

Alle verzamelde info wordt via wifi of Bluetooth naar een mobiele applicatie verstuurd die de gegevens op zijn beurt analyseert. Nadien ontvangt de gebruiker een overzicht van de producten en behandelingen om het haar in topvorm te houden. Gaat al die technologie je petje te boven? Gewoon kammen is zelfs met deze slimme borstel ook nog een optie.

De borstel zal midden 2017 voor minder dan 200 euro verkrijgbaar zijn in geselecteerde kapsalons en via de website van Kérastase.